Πάρις Κουρτζίδης: Συγκρότηση Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ανατροπής με στελέχη του Ριζοσπαστικού Κοινωνικού Κέντρου

Πάρις Κουρτζίδης: Συγκρότηση Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ανατροπής με στελέχη του Ριζοσπαστικού Κοινωνικού Κέντρου

Τη συγκρότηση του Εκτελεστικού Συμβουλίου ανακοίνωσε κατόπιν σχετικών αποφάσεων του ο πρόεδρος της Ελληνικής Ανατροπής, κ. Πάρις Κουρτζίδης.

Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «ο κ. Κουρτζίδης επέλεξε τα μέλη του Εκτελεστικού Συμβουλίου με γνώμονα τις αρχές και τα ιδανικά του πολιτικού συνασπισμού Ελληνική Ανατροπή».

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

Ο κ. Πάρις Κουρτζίδης, μία εβδομάδα μετά την επίσημη ίδρυση της Ελληνικής Ανατροπής (ΕΛΑ) στον Άρειο Πάγο (14 Σεπτεμβρίου 2022), θέλοντας να παντρέψει αρμονικά την ιστορία με το αύριο, κι έχοντας ως μοναδικό του γνώμονα τις αξίες, τις αρχές και τα ιδανικά που πρεσβεύει και εκπροσωπεί ο κοινωνικό-πολιτικός συνασπισμός Ελληνική Ανατροπή, επέλεξε ως μέλη του ανώτερου πολυπρόσωπου διοικητικού οργάνου, λήψης αποφάσεων και χάραξης πολιτικής, τους:

Ανδρέα Κομματά, ως γενικός διευθυντή (οικονομολόγος, πρώην πρόεδρος του ΝΑΤ και εκ της θέσεως του μετέχων στο Εκτελεστικό Συμβούλιο).

Ελίνα Μπαχαρίδη, ως Αναπληρώτρια Εκπρόσωπο Τύπου (με αρμοδιότητες εκπροσώπου Τύπου και εκ της θέσεως της μετέχουσα στο Εκτελεστικό Συμβούλιο).

Άννα Μαρία Παπαδημητρίου, ως Διευθύντρια του πολιτικού γραφείου Προέδρου (και εκ της θέσεως της μετέχουσα στο Εκτελεστικό Συμβούλιο).

Αγγελική Μπαρμπαγάλου, ως Νομική Σύμβουλο Προέδρου (και της θέσεως της μετέχουσα στο Εκτελεστικό Συμβούλιο), καθώς και τους βασικούς συνιδρυτές Μιχάλη Χαραλαμπίδη, Μιχάλη Καραμπίνη, Χρόνη Δαμιανίδη, Στάθη Καρυδάκη και Δημήτρη Κλεισάρη.

Who is who κορυφαίων στελεχών του ΕΣ της ΕΛΑ

Ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΚ, ανήκει στα ιστορικά ιδρυτικά στελέχη του «πατριωτικού ΠΑΣΟΚ», ιδρυτής και πρόεδρος στα «Λιοντάρια – Συνέργεια για την Ελλάδα», καθηγητής Μαθηματικών στο ΑΠΘ.

Ο Μιχάλης Καραμπίνης με σπουδές στα Οικονομικά, ήταν ο ιστορικός διευθυντής και εξ απορρήτων του Γεράσιμου Αρσένη καθ’ όλη την πολιτική διαδρομή του αείμνηστου πρώην υπουργού και υποψηφίου προέδρου του ΠΑΣΟΚ ως αντίπαλος του Κώστα Σημίτη.

Ο Δημήτρης Κλεισάρης ανήκει στη νέα γενιά στελεχών και προέρχεται από τον στενό πυρήνα των 40αρηδων της «νεο-καραμανλικής σχολής».

Ο Χρόνης Δαμιανίδης δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στον αγροτικό τομέα, υπήρξε βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη.

Ο Στάθης Καρυδάκης, ιδιοκτήτης μικρομεσαίας επιχείρησης που δραστηριοποιείται στον χώρο του λιανικού εμπορίου, ιδρυτικό στέλεχος των «Ελεύθερων Ανθρώπων» του αείμνηστου Γιώργου Τράγκα και εκλεγμένος Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής επί ηγεσίας Πάρι Κουρτζίδη όταν αυτός εξελέγη πρόεδρος στο 1ο Τακτικό Συνέδριο των «Ελεύθερων Ανθρώπων».

Την ίδια ώρα, με απόφαση προέδρου, ο Χρήστος Αναστασίου αναλαμβάνει και επισήμως καθήκοντα αναπληρωτή Οργανωτικού (βορείου Ελλάδος με δικαίωμα να συμμετέχει στο Εκτελεστικό Συμβούλιο).

Τη Νομική Υπηρεσία της ΕΛ.Α, συγκροτούν οι διακεκριμένοι δικηγόροι Αθανάσιος Κετσάτης, Αγγελική Μπαρμπαγάλου και Αλέξανδρος Κούκιος.

Τη δε Επιτροπή Δεοντολογίας απαρτίζουν οι Μιχάλης Χαραλαμπίδης (προεδρεύων), Αγγελική Μπαρμπαγάλου, Αθανάσιος Κετσάτης, Αλέξανδρος Κούκιος, Ανδρέας Κομματάς και Στάθης Καρυδάκης.

Αξίζει να επισημανθεί ότι στο αμέσως προσεχές διάστημα αναμένεται να ανακοινωθούν πρόσωπα-«έκπληξη», στις θέσεις-«κλειδιά» που σκοπίμως δεν καλύφθηκαν, όπως είναι η/ο Εκπρόσωπος Τύπου και ο Γραμματέας Οργανωτικού, καθώς ο πρόεδρος της Ελληνικής Ανατροπής βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις μαζί τους.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter