Παρίσι: Αντιδράσεις για τα πρωτότυπα ανοιχτά ουρητήρια κοντά σε μνημεία (Video & Photos)

Παρίσι: Αντιδράσεις για τα πρωτότυπα ανοιχτά ουρητήρια κοντά σε μνημεία (Video & Photos)

Τα ανοιχτού τύπου ανδρικά ουρητήρια που τοποθετήθηκαν στις όχθες του Σηκουάνα και κοντά σε πολυσύχναστα μνημεία και σημεία του Παρισιού έχουν προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων.

Τα ουρητήρια τοποθετήθηκαν προκειμένου να εξυπηρετούνται οι τουρίστες και να μην δημιουργούνται πηγές δυσοσμίας από όσους δεν μπορούσαν να …κρατηθούν και ουρούσαν δημόσια πίσω από δέντρα κλπ.

“Τα φωτεινά κόκκινα κουτιά – που ονομάζονται “uritrottoirs”, ένα λογοπαίγνιο στα γαλλικά για τις λέξεις “ουρητήριο” και “πεζοδρόμιο”  γεμίζουν με άχυρο που μετατρέπεται σε κομπόστ για φιλικές προς το περιβάλλον χρήσεις και διαθέτουν και αποσμητικό χώρου με άρωμα λουλουδιών Ενώ σε κάποιες περιπώσεις γίνονται και ζαρντινιέρες με λουλούδια και φυτά.

Ο Ariel Weil, ένας δήμαρχος στο 4ο διαμέρισμα του Παρισιού, υπεράσπισε τα ουρητήρια σε ένα tweet, μιλώντας τους μια “ιδιοφυή εφεύρεση”.

“Αν δεν κάνουμε τίποτα, τότε πρόκειται απλώς θα κατουράμε στους δρόμους”, δήλωσε ο Weil στο Reuters. “Αν πραγματικά ενοχλεί τους ανθρώπους, θα βρούμε μια άλλη θέση.”

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter