Παρίσι: Η διεύρυνση των ανισοτήτων στη συνάντηση Αλέξη Τσίπρα – Τομά Πικετί

Παρίσι: Η διεύρυνση των ανισοτήτων στη συνάντηση Αλέξη Τσίπρα – Τομά Πικετί

Με αντικείμενο τις παγκόσμιες οικονομικές εξελίξεις, τη διεύρυνση των ανισοτήτων αλλά και τις αδυναμίες της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης συναντήθηκαν στο Παρίσι ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας με τον Γάλλο οικονομολόγο Τομά Πικετί.

«Συμφωνήσαμε ότι απαιτούνται ριζοσπαστικές και καινοτόμες πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση της εμβάθυνσης της δημοκρατίας, της φορολόγησης του πλούτου, της προώθησης δημόσιων επενδύσεων από τις πλεονασματικές χώρες, ιδιαίτερα σε μια περίοδο χαμηλών επιτοκίων, αλλά και γενναίας στήριξης των λαϊκών στρωμάτων, προκειμένου να διατηρηθεί ζωντανό το ευρωπαϊκό όραμα αλλά και η συνοχή της ΕΕ.», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτησή του στο Facebook.

Όλη η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα:

«Συνάντησα στο Παρίσι τον Thomas Piketty και κουβεντιάσαμε για τις παγκόσμιες οικονομικές εξελίξεις, τη διεύρυνση των ανισοτήτων, τις εγγενείς αδυναμίες της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

Μιλήσαμε για τον αγώνα που έδωσε η Ελλάδα απέναντι στις κυρίαρχες νεοφιλελεύθερες πολιτικές, για την ανάγκη αναζωογόνησης της Συνόδου των ευρωπαϊκών χωρών του Νότου και για τη σημασία οι δυνάμεις της κοινωνικής προόδου και δικαιοσύνης στην Ευρώπη να αποκτήσουν ένα κοινό μίνιμουμ πρόγραμμα διεκδικήσεων και δράσης.

Συμφωνήσαμε ότι απαιτούνται ριζοσπαστικές και καινοτόμες πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση της εμβάθυνσης της δημοκρατίας, της φορολόγησης του πλούτου, της προώθησης δημόσιων επενδύσεων από τις πλεονασματικές χώρες, ιδιαίτερα σε μια περίοδο χαμηλών επιτοκίων, αλλά και γενναίας στήριξης των λαϊκών στρωμάτων, προκειμένου να διατηρηθεί ζωντανό το ευρωπαϊκό όραμα αλλά και η συνοχή της ΕΕ.»

https://www.facebook.com/tsiprasalexis/posts/10157890939038054

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter