Παρίσι: Πανικός στο Σαρλ ντε Γκολ

Παρίσι: Πανικός στο Σαρλ ντε Γκολ

Είκοσι πτήσεις καθυστέρησαν, έως ότου “καθαριστεί” ο χώρος από πιθανό εισβολέα

Περίπου 2.000 ταξιδιώτες απομακρύνθηκαν σήμερα το απόγευμα από τον τερματικό σταθμό 2Ε του αεροδρομίου Ρουασί Σαρλ-ντε-Γκολ στο Παρίσι και είκοσι πτήσεις είχαν καθυστέρηση μετά την παρείσφρηση ενός ατόμου σε “ιδιωτικό χώρο” του αερολιμένα χωρίς να έχει περάσει από τους ελέγχους ασφαλείας, έγινε γνωστό από πηγές του αερολιμένα.

“Γύρω 15.15′ (τοπική ώρα, 16.15′ ώρα Ελλάδας), ένα άτομο διέσχισε την πόρτα. Δεδομένου ότι το πρόσωπο αυτό δεν βρέθηκε, ήμασταν αναγκασμένοι να εκκενώσουμε τον χώρο για να τον ‘απολυμάνουμε’, δηλαδή να βεβαιωθούμε ότι κανένα αντικείμενο δεν είχε τοποθετηθεί εκεί”, εξήγησε μία από τις πηγές αυτές. “Η πόρτα φυλασσόταν από φρουρό ασφαλείας που είχε φύγει από τη θέση του χωρίς να ενημερώσει τους ανωτέρους του”, πρόσθεσε.

Γύρω στις 19.00 (τοπική ώρα), οι επιβάτες μπόρεσαν να επιστρέψουν στον τερματικό 2Ε. “Οι αστυνομικοί έψαξαν τον τερματικό σταθμό επισταμένως και εκτίμησαν ότι δεν υπάρχει ύποπτο αντικείμενο”, είπε μια δεύτερη πηγή.

Οκτώ πτήσεις ακυρώθηκαν και είκοσι καθυστέρησαν λόγω του συμβάντος.

Περίπου 2.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τον “ιδιωτικό” χώρο στον οποίο επιτρέπεται η πρόσβαση μετά τους ελέγχους ασφαλείας πριν από την επιβίβαση, σύμφωνα με τη δεύτερη πηγή.

“Είναι κάτι πολύ σπάνιο”, σχολίασε μια πηγή του αερολιμένα. “Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε με ηρεμία, χωρίς κανένα επεισόδιο”, δήλωσαν πηγές του αεροδρομίου.

Το Ρουασί Σαρλ ντε Γκολ (CDG), βορειοανατολικά του Παρισιού, είναι ο δεύτερος αεροπορικός κόμβος στην Ευρώπη. Περίπου 180.000 επιβάτες διέρχονται καθημερινά  από τους οκτώ τερματικούς σταθμούς του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter