Παρίσι: Προσπάθησε να ρίξει το αμάξι του πάνω σε πεζούς – Για να εκδικηθεί τους τζιχαντιστές

Παρίσι: Προσπάθησε να ρίξει το αμάξι του πάνω σε πεζούς – Για να εκδικηθεί τους τζιχαντιστές

Ένας άνδρας επιχείρησε σήμερα το απόγευμα να διαπεράσει με το τετρακίνητο όχημα που οδηγούσε να διαπεράσει τις προστατευτικές μπάρες που ήταν τοποθετημένες μπροστά από ένα τέμενος στην Κρετέιγ, στα προάστια του Παρισιού, και να ρίξει το όχημά του πάνω στο πλήθος, δίχως να το κατορθώσει και χωρίς να τραυματίσει κανέναν από τους πιστούς που εξέρχονταν από τον ναό, ανακοίνωσε η αστυνομία του Παρισιού.

Ο άνδρας συνελήφθη και σύμφωνα με πηγή που έχει γνώση των ερευνών, πρόκειται για έναν Αρμένιο στα 40 του χρόνια. Σύμφωνα με την πηγή, ο άνδρας έκανε «κάποιες συγκεχυμένες αναφορές σχετικά με τις επιθέσεις» τζιχαντιστών που έπληξαν την Γαλλία από το 2015, με αποτέλεσμα 239 νεκρούς.

«Περίπου στις 18:30 τοπική ώρα, ένα άτομο που οδηγούσε ένα τετρακίνητο όχημα έπεσε αρκετές φορές πάνω στα εμπόδια που είχαν τοποθετηθεί για την προστασία του τεμένους στην Κρετέιγ», υπογράμμισε η ανακοίνωση της αστυνομίας.

«Χωρίς να κατορθώσει να διαπεράσει τα εμπόδια, ο οδηγός του οχήματος συνέχισε την πορεία του, έπεσε πάνω σε ένα διάζωμα και διέφυγε», τόνισαν οι αρχές, σημειώνοντας ότι «κανείς από τους πιστούς δεν τραυματίστηκε».

Ο οδηγός και ιδιοκτήτης του οχήματος συνελήφθη έπειτα «χωρίς επεισόδια» στην οικεία του.

Ο αστυνομικός διευθυντής του Παρισιού Μισέλ Ντελπουές δεσμεύτηκε ότι οι αρχές θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να διευκρινίσουν το περιστατικό και τα κίνητρα του δράστη.

Σύμφωνα με το γραφείο του εισαγγελέα της Κρετέιγ, που επικοινώνησε το Γαλλικό Πρακτορείο, ο άνδρας δεν βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ.

Ο άνδρας ανακρίθηκε κατά τις βραδινές ώρες από τις αρχές του Βαλ-ντε-Μαρν και έχει τεθεί υπό κράτηση.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter