Παρίσι: Υπάρχει σχέση της έκρηξης στο ΔΝΤ με την επιστολή προς Σόιμπλε; (Video)

Παρίσι: Υπάρχει σχέση της έκρηξης στο ΔΝΤ με την επιστολή προς Σόιμπλε;  (Video)

Η γαλλική Αστυνομία δεν αποκλείει η έκρηξη, από την οποία τραυματίστηκε ελαφρά μία υπάλληλος, να έχει σχέση και με την “εκρηκτική” επιστολή που δέχθηκε χθες ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Μία υπάλληλος τραυματίστηκε ελαφρά από έκρηξη που σημειώθηκε όταν άνοιξε μια επιστολή στα γραφεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο Παρίσι.

Η έκρηξη σημειώθηκε στα γραφεία του IMF στην avenue d’Iéna 66. Όπως αναφέρουν τα γαλλικά ΜΜΕ, η υπάλληλος τραυματίστηκε στα χέρια και στο πρόσωπο ενώ έχει υποστεί και διάτρηση τυμπάνου. Η γαλλική Αστυνομία δεν αποκλείει η έκρηξη να έχει σχέση και με την “εκρηκτική” επιστολή που δέχθηκε χθες ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

H Γαλλική Αστυνομία εκκένωσε το κτήριο το οποίο και ερευνήθηκε με αστυνομικούς σκύλους.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Αστυνομίας του Παρισιού, Μισέλ Καντό, ήταν αρκετά «ερασιτεχνικό», δεν επρόκειτο για βόμβα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι γαλλικές αρχές προτίθενται να συνεργαστούν με τις ελληνικές, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν η συνδεσμολογία παραπέμπει στο πακέτο-βόμβα που εστάλη στο Βερολίνο χθες,και για το οποίο ανέλαβαν την ευθύνη οι Πυρήνες της Φωτιάς, ενώ διενεργούνται έλεγχοι και στα ΕΛΤΑ.

Σημειώνεται ωστόσο πως η επιστολή εξερράγη και ως εκ τούτου είναι δύσκολο και χρειάζεται χρόνο για να απαντηθούν πολλά σημεία όπως ο αποστολέας.

Δήλωση Κριστίν Λαγκάρντ:

Η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ καταδίκασε την έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι ως «δειλή πράξη βίας».

Η έκρηξη, μετά το άνοιγμα μιας επιστολής, «τραυμάτισε έναν από τους εργαζόμενούς μας», δήλωσε η Λαγκάρντ σε ανακοίνωση.

«Καταδικάζω αυτή τη δειλή πράξη βίας και επαναβεβαιώνω την αποφασιστικότητα του ΔΝΤ να συνεχίσουμε τη δουλειά μας σύμφωνα με την εντολή μας. Συνεργαζόμαστε στενά με τις γαλλικές αρχές για να διερευνήσουμε το συμβάν και να διασφαλίσουμε την ασφάλεια του προσωπικού μας», δήλωσε η Λαγκάρντ.

Δήλωση Φρανσουά Ολάντ:

Ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ χαρακτήρισε “επίθεση” την έκρηξη που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι.

Σύμφωνα με τον Γάλλο πρόεδρο η κατάσταση έκτακτης ανάγκης πρέπει να παραταθεί έως τις 15 Ιουλίου και τότε να αποφασίσει εκ νέου ο νέος πρόεδρος της γαλλικής Δημοκρατίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως πριν από το σημερινό περιστατικό είχε εκτιμηθεί πως θα μπορούσε να αρθεί η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, όπως γράφει η γαλλική εφημερίδα Le Monde.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter