Πάρκαρε σε θέση ΑΜΕΑ και ζητάει αποζημίωση από γυναίκα που τον κατήγγειλε στο Facebook (Photo)

Πάρκαρε σε θέση ΑΜΕΑ και ζητάει αποζημίωση από γυναίκα που τον κατήγγειλε στο Facebook (Photo)

Μια απίστευτη ιστορία καθημερινής τρέλας φέρνει στη δημοσιότητα η ιστοσελίδα “μαμάδες στο δρόμο”. Διαβάστε και τα συμπεράσματα δικά σας!

Πρόσφατα, μια συμπατριώτισσά μας έκανε παρατήρηση σε οδηγό που άφηνε το αυτοκίνητό του σε θέση ΑμεΑ.

Αντί να ζητήσει συγνώμη και να μετακινήσει το αυτοκίνητο, ο οδηγός φέρθηκε με θρασύτητα, εξύβρισε και απείλησε τη γυναίκα.

Όταν εκείνη δημοσιοποίησε το περιστατικό στο Facebook, δέχτηκε μήνυση από τον οδηγό, ο οποίος απαιτεί αποζημίωση 70.000 ευρώ για παραβίαση προσωπικών δεδομένων (λεπτομέρειες στο δημοσίευμά της: 

https://www.facebook.com/annita.anastassakis/posts/10156777991859351

Οι “Μαμάδες στο Δρόμο” δηλώνουμε απογοητευμένες από ένα θεσμικό σύστημα το οποίο σέβεται τα προσωπικά στοιχεία ενός παραβάτη περισσότερο από ότι την ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια.

Δηλώνουμε θυμωμένες που η δημοσίευση μιας πινακίδας (η οποία είναι στοιχείο ορατό τοις πάσι) θεωρείται αδίκημα σοβαρότερο από την καταδίκη χιλιάδων συνανθρώπων μας σε κατ’ οίκον περιορισμό, λόγω της ασυδοσίας που επικρατεί στο Ελληνικό οδικό δίκτυο.

Δηλώνουμε οικτρά απογοητευμένες από μια πολιτεία η οποία επανειλημμένα, εδώ και χρόνια, αποτυγχάνει να προστατεύσει τα δικαιώματα των ευσυνείδητων χρηστών του δρόμου, ενώ από την άλλη φέρεται με εξαιρετική ηπιότητα απέναντι στους παράνομους ή/και επικίνδυνους οδηγούς.

Η απουσία αστυνόμευσης, η ανεπαρκής επιτήρηση των δρόμων, η ηπιότητα των μέτρων απέναντι στους επικίνδυνους οδηγούς, η κατάταξη της αφαίρεσης ανθρώπινης ζωής στα πλημμελήματα(!), είναι μερικά μόνο από τα σκανδαλώδη παράλογα των Ελληνικών δρόμων, τα οποία διαιωνίζουν μια κατάσταση άναρχης κυκλοφορίας που κοστίζει στη χώρα μας εκατοντάδες ανθρώπινες ζωές (και σημαντικά κεφάλαια) κάθε χρόνο.

Η υπέρμετρη προστασία των προσωπικών δεδομένων όσων καταπατούν τα δικαιώματα των συμπολιτών τους είναι απλώς άλλος ένας από τους παραλογισμούς του ελληνικού συστήματος. Ένα ακραίο παράδειγμα του τρόπου που λειτουργεί αυτός ο νόμος είναι ότι, πρόσφατα, σε δίκη για θανατηφόρο τροχαίο, το δικαστήριο απέρριψε στοιχεία που αποδείκνυαν πως ο δράστης είχε προκαλέσει άλλα 12 (δώδεκα!) τροχαία πριν το δικαζόμενο.

Οι “Μαμάδες+ στο Δρόμο” θεωρούμε πως κάθε άτομο που εν γνώσει του και συνειδητά παραβιάζει τα δικαιώματα των συμπολιτών του στην ελεύθερη, απρόσκοπτη και ασφαλή μετακίνηση, κάθε οδηγός που επιλέγει να εκθέσει συνάνθρωπό του σε κίνδυνο για μη σταματήσει στο φανάρι, να μην πληρώσει για στάθμευση ή για ταξί, έχει απεμπολήσει κάθε δικαίωμα για προστασία εκείνων των προσωπικών δεδομένων που βρίσκονται ήδη στη δημόσια σφαίρα όπως οι αριθμοί των πινακίδων.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι, εφόσον διαπιστωμένα και κατά παραδοχή της ίδιας της αστυνομίας, το δυναμικό της δεν επαρκεί για την επιτήρηση των δρόμων, θα πρέπει να τοποθετηθούν κάμερες ελέγχου της στάθμευσης και κυκλοφορίας και, επειδή αυτό δεν είναι εφικτό παντού, να δοθεί στους ευαισθητοποιημένους πολίτες η δυνατότητα να συνεισφέρουν στην τήρηση της τάξης εθελοντικά, καταθέτοντας φωτογραφίες των παράνομων πράξεων, οι οποίες θα χρησιμοποιούνται για συνετισμό του επικίνδυνου οδηγού (πρόστιμο, αφαίρεση άδειας κυκλοφορίας, κοινωνική εργασία, κτλ).

Απαιτούμε αναμόρφωση του ΚΟΚ και του ποινικού κώδικα με απόλυτο κριτήριο, πάνω από κάθε άλλο, την προστασία της ζωής.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter