Πάρκο Δρακόπουλου: «Ανάπλαση» με κομμένα δέντρα, λαμαρίνες και ΜΑΤ

Πάρκο Δρακόπουλου: «Ανάπλαση» με κομμένα δέντρα, λαμαρίνες και ΜΑΤ
Πηγή: Twitter

Τα έχει καταφέρει τόσο καλά σε άλλες παρεμβάσεις του στην Αθήνα ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης, όπως π.χ. στην Πανεπιστημίου που είναι γιαπί εδώ και τρία χρόνια, και σήμερα τα ξημερώματα έστειλε Αστυνομία και ΜΑΤ στο Πάρκο Δρακόπουλου στα Πατήσια για να προχωρήσει την «ανάπλαση» που έχει στα σχέδιά του. Μια ανάπλαση που προβλέπει το κόψιμο 90 (!) μεγάλων δέντρων, όπως καταγγέλουν οι κάτοικοι.

Οι κάτοικοι που αντιδρούν είναι αυτοί που φροντίζουν το πάρκο εδώ και πολλά χρόνια, έχουν φυτέψει δέντρα και τα φροντίζουν, έχουν φτιάξει παιδική χαρά. Δεν είναι πρώτη φορά που η δημοτική αρχή της Αθήνας βάζει στο στόχαστρό της το πάρκο που βρίσκεται σε μια περιοχή της Αθήνας που ασφυκτιά από την έλλειψη πράσινου. Κάποιοι λένε ότι απώτερος στόχος είναι η «αξιοποίηση» με δόμηση στον ελεύθερο χώρο.

Σήμερα ο εργολάβος έφτασε με δύο μεγάλα φορτηγά και την κάλυψη από ΜΑΤ και Δημοτική Αστυνομία. Αδειασε στο πάρκο τσιμεντένιες βάσεις με στόχο να περιφράξει με λαμαρίνες.

Άμεση ήταν η αντίδραση των κατοίκων και των μελών της Ανοιχτής Συνέλευσης Υπεράσπισης Πάρκου Δρακόπουλου, που ήταν εκεί. Ζήτησαν να επιδειχθούν οι απαραίτητες άδειες για να πάρουν για άλλη μια φορά αρνητική απάντηση από τον εργολάβο. Μάλιστα, από την αστυνομία προσήχθησαν 6 άτομα στο ΑΤ Πατησίων.

Πηγή: Twitter

«Καλούμε τη γειτονιά σε πρωινή συγκέντρωση στο Πάρκο Δρακόπουλου. Κανένα δέντρο κομμένο. Καμιά περίφραξη που μας αποκλείει από το πάρκο» τονίζει η Ανοιχτή Συνέλευση Υπεράσπισης Πάρκου Δρακόπουλου.

Μία αυτόπτης μάρτυρας, μίλησε στην efsyn.gr για όσα διαδραματίστηκαν τα ξημερώματα στο πάρκο. Καταγγέλλει πως μετέφεραν τους τσιμεντόλιθους σε κενό σημείο, που έχει δημιουργηθεί από κοπή δέντρων στη μέση του πάρκου, ενώ έχουν ξηλώσει και μέρος της παιδικής χαράς. Η ίδια αμφισβητεί την νομιμότητα της διαδικασίας, επειδή τα μέλη του συνεργείου αρνούνταν επανειλημμένα να δείξουν παραστατικά και να παραδεχτούν ότι είναι από τον «Δήμος Αθηναίων», παρόλο που το έγραφαν τα οχήματα και τα ρούχα ορισμένων.

«Λέω “Εγώ είμαι γειτόνισσα και ταΐζω τα αδέσποτα. Εσείς; Γιατί είστε εδώ δεν ξέρετε. Για ποιον δουλεύετε δεν ξέρετε. Χαρτιά έχετε;” Μου λέει ένας είμαστε νόμιμα. Καταλαβαίνουμε όλοι τι γίνεται. Υποτιμούν τη νοημοσύνη μας. Έλεγαν στους ασύρματος “δεν προλαβαίνουμε, θα πρέπει να συνεχίζουμε και το πρωί”. Είχαν την ελπίδα ότι θα τελειώσουν την νύχτα».

Η ίδια τονίζει την ανάγκη για συμπαράσταση του κόσμου προκειμένου να ανατραπούν τα σχέδια, καθώς ότι η ένταση των «επισκέψεων» των συνεργείων αυξήθηκαν την επομένη των εκλογών. Αποκορύφωμα η πρώτη και μοναδική επίσκεψη του Κώστα Μπακογιάννη στις 3 Ιουλίου, όταν σημειώθηκε ένταση μεταξύ των συγκεντρωμένων και υποστηρικτών του, που αναγκάστηκε να φύγει άρον άρον.

O ίδιος είχε λίγες μέρες πριν επιλέξει να στραφεί εναντίον των πολιτών  που «αντιτίθενται στην παρέμβαση του δήμου στον συγκεκριμένο χώρο», ζητώντας «να διαταχθεί έρευνα προκειμένου να διαπιστωθούν τυχόν ποινικά αδικήματα» και, εφόσον διαπιστωθούν, «να ασκηθεί σε βάρος τους ποινική δίωξη».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter