Πάρκο Τρίτση: Μετά τις καταγγελίες για ξερά δέντρα ο Πατούλης εξήγγειλε «εργασίες αναμόρφωσης»

Πάρκο Τρίτση: Μετά τις καταγγελίες για ξερά δέντρα ο Πατούλης εξήγγειλε «εργασίες αναμόρφωσης»

Μόλις χθες στο documentonews.gr φιλοξενήσαμε καταγγελίες της δημοτικής κίνησης «Αλληλέγγυα Πόλη – Συμμαχία για το Ίλιον» για την απογοητευτική κατάσταση που επικρατεί στο εγκαταλελειμμένο Πάρκο Τρίτση με δεκάδες δέντρα να αφήνονται απότιστα με αποτέλεσμα να ξεραίνονται, υποδομές εντός του Πάρκου (ξύλινα τραπέζια, πάγκοι, κάδοι κτλ) να λεηλατούνται και να μη βρίσκεται κανείς υπεύθυνος να τα φτιάξει για μήνες, αλλά και για την γενικότερη εικόνα παρακμής και διάλυσης στο πάρκο. 

Δεν ξέρουμε εάν είναι τυχαίο ή όχι, ωστόσο μία μόλις ημέρα μετά, με δελτίο Τύπου της η Περιφέρεια Αττικής γνωστοποίησε πως “με εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, το Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα Διαχείρισης του Πάρκου υλοποιεί, με ταχύτατους ρυθμούς, μία σειρά έργων αναμόρφωσης, με στόχο να αποκατασταθούν οι ελλείψεις που έχουν προκύψει ανά τα χρόνια, ώστε να αλλάξει ο χαρακτήρας του, να αναβαθμιστεί και να γίνει προορισμός όλων των Αθηναίων”.

Για άλλη μια φορά η Περιφέρεια Αττικής υπόσχεται πως «το Μητροπολιτικό Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» θα μετατραπεί σταδιακά σε μια όαση πρασίνου, πολιτισμού, ιστορίας , αναψυχής και εκπαίδευσης».

Οι υποσχέσεις αφορούν ειδικότερα στην υλοποίηση εργασιών κλαδέματος υψηλών δέντρων και εργασιών αποψίλωσης και επισκευής στο δίκτυο Πυρόσβεσης, Επίσης θα αποκατασταθεί  το δίκτυο του ηλεκτροφωτισμού και ταυτόχρονα θα επισκευαστεί το σύνολο των φωτοβολταικών ιστών, εκ των οποίων λειτουργεί μόνο το 10%.

Σύμφωνα με την Περιφέρεια Αττικής, ενεργοποιήθηκαν όλες οι γεωτρήσεις του Πάρκου, που είχαν τεθεί σε αχρηστία τα προηγούμενα έτη, και κατασκευάστηκε δίκτυο υδροδότησης ενοποιώντας τες, με αποτέλεσμα στο κανάλι να υπάρχει τρεχούμενο νερό, και να ανέβει σημαντικά η στάθμη της μεγάλης λίμνης, εξαλείφοντας τις εικόνες εγκατάλειψης του περσινού καλοκαιριού.

Επίσης, ξεκίνησαν οι προπαρασκευαστικές εργασίες της στεγανοποίησης της κεντρικής λίμνης, με την απομάκρυνση της πανίδας αυτής, τηρώντας τις αρχές και τις αξίες της βιοποικιλότητας , σύμφωνα με τις υποδείξεις και την σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Περιβάλλοντος.

Μένει να δούμε εάν όλα αυτά θα γίνουν πράξη ή εάν οι κάτοικοι των όμορων περιοχών αλλά και όλης της Αττικής που απολαμβάνουν έναν από τους λίγους εναπομείναντες πνεύμονες πρασίνου του λεκανοπεδίου θα μείνουν απλώς με τις υποσχέσεις και τα παχιά λόγια…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter