Παρκούρ στην Τεχεράνη: Ο 27χρονος που «πετάει» και κόβει ανάσες (Video)

Παρκούρ στην Τεχεράνη: Ο 27χρονος που «πετάει» και κόβει ανάσες (Video)

Ο Alireza Japalaghy είναι 27 ετών και κάνει παρκούρ στα ψηλότερα κτήρια της Τεχεράνης τα τελευταία 12 χρόνια, χωρίς να έχει καμία πρόθεση να σταματήσει.

Τα ακροβατικά του κόβουν την ανάσα, καθώς πηδάει και αιωρείται στο κενό, και, μάλιστα, σε ένα από τα τολμηρότερα «κόλπα» του, κατάφερε να αλλάξει και μπλούζα με το ένα χέρι, ενώ τον κρατούσαν δύο φίλοι του.

Το πάθος του για το παρκούρ άρχισε μετά το σχολείο, όταν τα άλλα παιδιά του έκαναν μπούλινγκ και δεν τον άφηναν να παίξει μαζί τους.

Όπως λέει ο ίδιος, κανένα από τα άλλα παιδιά δεν τον άφηνε να παίξει τέτοια «παιχνίδια» διότι πίστευαν ότι δε θα μπορούσε να κάνει τίποτε.

Έτσι προέκυψε η ανάγκη του να κάνει πράγματα που κανείς άλλος δε θα μπορούσε και, σύμφωνα με τον ίδιο, αισθάνεται ότι πρέπει να γεμίσει αυτό το κενό στην ψυχή του και να λάμψει στην κορυφή του κόσμου.

Στον Alireza αρέσει να βάζει στον εαυτό του προκλήσεις με απρόβλεπτες κινήσεις, αλλά παραδέχεται ότι η εξάσκηση είναι εξαιρετικά σημαντική για την ασφάλεια του freerunning.

«Πίσω απ΄ό,τι κάνω υπάρχουν ώρες εξάσκησης σε ασφαλή σημεία, γιατί εκεί πάνω δεν υπάρχει μέρος για να αποτύχεις. Γι αυτό το παίρνω σοβαρά και κάνω πολλή εξάσκηση με τους φίλους μου», λέει.

Δείτε το βίντεο, που είναι πραγματικά για πολύ γερά νεύρα:

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter