Πάρνηθα: Τα χιόνια έφτασαν στην Αττική – Διακοπή κυκλοφορίας στο ύψος του τελεφερίκ

Πάρνηθα: Τα χιόνια έφτασαν στην Αττική – Διακοπή κυκλοφορίας στο ύψος του τελεφερίκ

Επελαύνει ο χιονιάς στην Αττική όπου λόγω της έντονης χιονόπτωσης, με απόφαση της Αστυνομίας, υπάρχει από νωρίς το πρωί της Κυριακής διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη Λεωφόρο Πάρνηθος, στις Αχαρνές, από το ύψος του τελεφερίκ.

Πιο συγκεκριμένα, ο καιρός σύμφωνα με το επικαιροποιημένο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ, παρουσιάζει μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις. Η επιδείνωση παρουσιάζεται από σήμερα, Κυριακή (28/1) και θα διαρκέσει μέχρι και την Τρίτη (30/1), με δύο διαταραχές, η πρώτη από σήμερα και η δεύτερη από το μεσημέρι της Δευτέρας (29/1) και την Τρίτη (30/1) που θα επηρεάσουν τη χώρα.

Δείτε επίσης – Καιρός: Εκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ – Δύο κύματα ψυχρής εισβολής, θα χιονίσει και στην Αττική

Σύμφωνα με το meteo.gr, στην Αττική περιμένουμε την Κυριακή κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις οι οποίες θα δώσουν πρόσκαιρες τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια και ανατολικά. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά και κυρίως στην Πάρνηθα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, με εντάσεις έως 5 μποφόρ και βαθμιαία στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 10 βαθμούς, με περαιτέρω πτώση από το απόγευμα.

Σημειώνεται ότι το Σάββατο συνεδρίασε η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ενώ θα συνεδριάσει εκ νέου το μεσημέρι στις 12:00 και στις 13:00 θα πραγματοποιηθεί Διυπουργική Επιτροπή με στόχο τον επιχειρησιακό συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων υπουργείων και φορέων.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter