«Παρών» ο Μανώλης Χριστοδουλάκης για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ

«Παρών» ο Μανώλης Χριστοδουλάκης για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ

Πολιτική πλατφόρμα με την οποία ουσιαστικά θα διεκδικήσει την ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη παρουσίασε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μανώλης Χριστοδουλάκης.

Θέτει ως επίδικο ένα πολιτικό σχέδιο για να ενισχυθεί η λεγόμενη δημοκρατική παράταξη και να αποτελέσουν οι δυνάμεις του χώρου της κεντροαριστεράς το αντίπαλο δέος της ΝΔ και της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Προτάσσει ως αναγκαία την άμεση προσφυγή στις εσωκομματικές κάλπες στη Χαριλάου Τρικούπη, σκιαγραφεί το ΠΑΣΟΚ ως πεδίο για να αναγεννηθεί η ελπίδα στην ελληνική κοινωνία, ορίζοντάς το προοπτικά ως Ριζοσπαστικό Φορέα Αλλαγής.

«Αν όχι τώρα, πότε;», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Με δημόσια παρέμβασή του, ο Μανώλης Χριστοδουλάκης παρουσίασε ουσιαστικά μια πολιτική πλατφόρμα για «το ΠΑΣΟΚ και τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη του 21ου αιώνα».

Κάνοντας αποτίμηση των αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών, και αναλύοντας με ιδεολογικοπολιτικούς όρους σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο το μήνυμα της ευρωκάλπης, καλεί την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ να εμπιστευθεί τη βάση της παράταξης που είναι όπως σημειώνει, η δύναμη της, όχι ο φόβος της.

Μάλιστα, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο».

Κρίνει ότι στην Ελλάδα η Κεντροαριστερά και ο προοδευτικός χώρος οπισθοχώρησαν. Στις ευρωεκλογές, όπως σημειώνει, όχι μόνο έχασαν την ευκαιρία, «αλλά αντιμετωπίζουν πλέον τον ορατό κίνδυνο να υποστούν στρατηγική ήττα», και προβάλλει ως κρίσιμο επίδικο να αποτραπεί η ενίσχυση της ακροδεξιάς . Τονίζει ότι η ελληνική κοινωνία έχει ανάγκη από μία μεγάλη δημοκρατική παράταξη που φιλοδοξεί τις ιδέες της να τις κάνει πράξη, και προβάλλει ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να γίνει ο αξιόπιστος ριζοσπαστικός φορέας αλλαγής.

Ασκεί κριτική στην ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη υπό τον πρόεδρό του Νίκο Ανδρουλάκη, χωρίς να τον κατονομάζει, απαριθμώντας όσα δεν κατάφερε το ΠΑΣΟΚ:

-Δεν κατοχυρώθηκε εκλογικά ο θεσμικός ρόλος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και κατ’ επέκταση της προοπτικής μιας πειστικής εναλλακτικής αντιπρότασης διακυβέρνησης του τόπου.

-Η 3η θέση του πολιτικού συστήματος, συνδυαστικά με τα χαμηλά ποσοστά της ΝΔ, θα επαναφέρει στο δημόσιο διάλογο τη μονοθεματικότητα του ερωτήματος «με ποιους θα πάτε;» και «θα αφήσετε τη χώρα ακυβέρνητη;», ενόψει των εθνικών εκλογών του 2027.

-Δημιουργείται αυτόματα αδυναμία να επαναδιατυπωθεί ως στοχοθεσία του ΠΑΣΟΚ η 2η θέση, ειδικά σε εθνικές εκλογές που διαμορφώνουν τους συσχετισμούς διακυβέρνησης της χώρας.

Προειδοποιεί ότι όλοι πρέπει να κάνουν τα αδύνατα δυνατά για μην επιτρέψουν, στην Ελλάδα, απέναντι στη δεξιά να βρεθεί η ακροδεξιά! « Έχουμε χρέος να πετύχουμε», τονίζει.

Είναι ενδιαφέρον ότι καλεί το ΠΑΣΟΚ να διατηρεί το αξιακό του φορτίο, το φορτίο των αρχών και των αναφορών του, αλλά να μην εγκλωβίζει τις ιδέες του στην στείρα αναπαραγωγή συνθημάτων και μηνυμάτων άλλων εποχών, χωρίς αντίκρισμα στη σύγχρονη κοινωνία και τις ανάγκες της.

Όπως παρατηρεί, αυτό που χρειάζεται η ελληνική κοινωνία είναι μία μεγάλη δημοκρατική παράταξη που φιλοδοξεί τις ιδέες της να τις κάνει πράξη, τα προτάγματα της να βρουν εφαρμογή και το ΠΑΣΟΚ να μην μετατραπεί σε κόμμα αντίδρασης, αγανάκτησης ή στείρου αρνητισμού.

Μιλά για τον κίνδυνο πολιτικού εγκλωβισμού της Χαριλάου Τρικούπη, που πρέπει άμεσα να αποφευχθεί. Ετσι, καλεί σε προσφυγή στη βάση, με έκφραση πολιτικού οράματος για την επόμενη μέρα, και συνοψίζει ως εξής την προτροπή του : «Με απόλυτο σεβασμό σε όσους έβαλαν το μικρό ή μεγαλύτερο τους λιθαράκι στην ανάταση του χώρου. Με ειλικρίνεια γιατί μόνο όταν κοίταξε ο ένας τον άλλο στα μάτια η παράταξη προχώρησε μπροστά. Χωρίς προαπαιτούμενα και διαπραγματεύσεις οφιτσίων που δεν αφορούν την κοινωνία. Με το βλέμμα στραμμένο στην ευρυχωρία που θα στρατεύσει ευρύτερες δυνάμεις του προοδευτικού χώρου. Με το βλέμμα στραμμένο σε ένα μεγάλο ΠΑΣΟΚ, μία μεγάλη δημοκρατική παράταξη. Με το βλέμμα στραμμένο μπροστά και ψηλά».

Διαβάστε εδώ όλο κείμενο – παρέμβαση του Νίκου Χριστοδουλάκη με τίτλο «Η Δημοκρατική Παράταξη του 21ου αιώνα».

Διαβάστε σχετικά: 

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Απ. Λύτρας: Οι πρώτες δηλώσεις μετά την ομολογία (Video)

Greek Mafia: Βόμβες για Θεοδωρικάκο, Μητσοτάκη

Greek Mafia: Τα μηνύματα που καίνε τον Θεοδωρικάκο και το Μαξίμου

Διάλογος Documento για την κεντροαριστερά – Παππάς: Εκλογική συμμαχία όπως στη Γαλλία

BBC: Η ελληνική ακτοφυλακή πέταξε στη θάλασσα μετανάστες, σύμφωνα με μαρτυρίες

Πέταξε καφέ σε εργαζόμενη και εκείνη του έσπασε το παρμπρίζ με σφυρί (Video)

Η Αναστασία Γιάμαλη στο Mega – Η επίσημη ανακοίνωση του σταθμού

Κώστας Σλούκας: Το πρώτο μήνυμα μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter