Πάρος: Παρέμβαση κατοίκων για απελευθέρωση παραλίας

Πάρος: Παρέμβαση κατοίκων για απελευθέρωση παραλίας

Να ελευθερώσουν τις παραλίες τους από τις παράνομες ξαπλώστρες έχουν αποφασίσει κάτοικοι της Πάρου και την Κυριακή έκαναν παρέμβαση στην παραλία της μικρής Σάντα Μαρίας.

Περίπου 300 άτομα, σε συνεργασία με μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης και σύνθημα «Επανακτούμε τις παραλίες» (reclaim the beach) άσκησαν το δικαίωμά τους για ελεύθερη πρόσβαση στην παραλία που είχε καταληφθεί από πολυθρόνες και ξαπλώστρες ενός μπαρ.

Οι κάτοικοι μοίρασαν ενημερωτικό υλικό σε διάφορες γλώσσες στους λουόμενους και άπλωσαν πετσέτες μπροστά στο μπαρ, απελευθερώνοντας τον αιγιαλό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το δημοτικό συμβούλιο ομόφωνα έχει αποφασίσει τη μη παραχώρηση άδειας χρήσης της συγκεκριμένης παραλίας για τα επόμενα τρία χρόνια. Ομως, όπως καταγγέλουν οι διαδηλωτές ο επιχειρηματίας, όταν του είπαν ότι είναι παράνομος απάντησε: «Το ξέρω ότι είμαι παράνομος, φωνάξτε την Αστυνομία».

Αυτή την εξοργιστική «ασυλία», όσων έχουν καταλάβει παράνομα παραλίες ή έχουν τοποθετήσει πολλαπλάσιες ξαπλώστρες από αυτές που προβλέπει η άδεια τους, είναι προσπαθεί να αντιμετωπίσει η Κίνηση Πολιτών Πάρου για Ελεύθερες Παραλίες, η οποία τις έχει καταγράψει και με αεροφωτογραφίες.

Διαβάστε επίσης: Παρανομίες στις παραλίες της Πάρου – Τις καταγράφουν πολίτες, αδρανούν οι αρχές

Πηγή: Facebook

 

H ανακοίνωση της Κίνησης Πολιτών Πάρου για Ελεύθερες Παραλίες

Οι παραλίες ανήκουν σε όλες και όλους! Αυτό λέει το Σύνταγμα και ο νόμος. Αλλά, επίσης, είναι σημαντικά οικοσυστήματα που καταστρέφονται, όταν υφίστανται αφύσικη καταπόνηση από ανθρωπογενείς επιβαρύνσεις… H Πάρος είναι ένα από τα Κυκλαδονήσια που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή μιας αλόγιστης και αρπακτικής τουριστικής ανάπτυξης που, μοιραία, έχει σοβαρές συνέπειες τόσο στο φυσικό περιβάλλον όσο και στην ποιότητα ζωής των κατοίκων και επισκεπτών», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Κίνηση Πολιτών Πάρου για Ελεύθερες Παραλίες, που απαριθμεί σειρά παραβιάσεων από επιχειρήσεις που εκμεταλλεύονται τμήματα παραλιών και από ιδιοκτήτες παραθαλάσσιων εκτάσεων γης που ιδιοποιούνται την πρόσβαση και χρήση της ακτής. Οι παραβιάσεις αφορούν:

  • Τοποθέτηση ομπρελοκαθισμάτων ή/και τραπεζοκαθισμάτων πέραν του νόμιμα παραχωρημένου ορίου (συχνά και στο 100% της παραλίας) και σε μεγαλύτερη πυκνότητα από την επιτρεπτή.
  • Ηχητικές εγκαταστάσεις με υπερβάσεις στην ένταση της μουσικής.
  • Εγκατάσταση (ημι)μόνιμων αυθαίρετων κατασκευών στον αιγιαλό, περιφράξεις οδών πρόσβασης προς τον αιγιαλό κ.λπ.
  • Αλλοίωση ακτών με αυθαίρετες κατασκευές – αποκλεισμός ελεύθερης πρόσβασης σε αυτές.
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter