Παροχολογία και εκ νέου προαναγγελία της αύξησης του κατώτατου μισθού από τον Μητσοτάκη

Παροχολογία και εκ νέου προαναγγελία της αύξησης του κατώτατου μισθού από τον Μητσοτάκη

Με ακόμα μία προαναγγελία της αύξησης του κατώτατου μισθού για τον ερχόμενο Μάιο που έχει ήδη προαναγγείλει, με υποσχέσεις για κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για το επόμενο έτος και ένα μεγάλο «εφόσον» ληφθούν αποφάσεις για μειώσεις φόρων «θα είναι στοχευμένες και όχι οριζόντιες» αναμένεται να εμφανιστεί στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με αποσπάσματα της συνέντευξής του να μεταδίδονται από το βράδυ της Παρασκευής στον ΣΚΑΪ, παρότι έχει ανακοινωθεί για το πρωί του Σαββάτου.

Ούτε τον χαμηλό πήχη που επίμονα στήνουν τις τελευταίες ημέρες οι συνεργάτες του δεν περνάει κατά πως φαίνεται ο πρωθυπουργός, που κατά την συνέντευξη που παραχώρησε στον Γιώργο Αυτιά και θα μεταδοθεί το πρωί του Σαββάτου προχώρησε σε παροχολογία και αρκετές γενικότητες.

Σύμφωνα με την… προδημοσίευση του ΣΚΑΪ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθαρίζει για την ακρίβεια πως «δεν συζητάμε οριζόντιες μειώσεις φόρων, θα είναι στοχευμένες», όπως άλλωστε έχουν διαμηνύσει τις προηγούμενες ημέρες τόσο ο Αλέξης Πατέλης, όσο και ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Κατά το απόσπασμα της συνέντευξης, ο Κ. Μητσοτάκης τονίζει το «εφόσον» για την πιθανή λήψη μέτρων, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο και δίχως να δεσμεύεται. «Η πολιτική αυτής της κυβέρνησης είναι για μόνιμα μέτρα. Από εκεί και πέρα θα επιμείνω ότι η υλοποίηση του προϋπολογισμού είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα και εφόσον, το τονίζω, εφόσον πάρουμε μέτρα, τα μέτρα αυτά δεν θα είναι οριζόντια, δεν συζητάμε οριζόντιες μειώσεις φόρων, θα είναι στοχευμένες» αναφέρει στο βίντεο.

Κατά τα λοιπά, επιλέγει για μία ακόμα φορά να αναφερθεί στην επικείμενη αύξηση του κατώτατου μισθού που προανήγγειλε και στη συνέντευξή του στον Νίκο Χατζηνικολάου προ ενός μηνός.

«1η Μαΐου θα υπάρχει σημαντική αύξηση του κατώτατου μισθού. Δεν μπορώ να σας πω πόσο γιατί θα ακύρωνε διαδικασία που έχουμε νομοθετήσει. Η αύξηση του κατώτατου μισθού όμως θα είναι πολύ μεγαλύτερη από την αύξηση του 2% που δώσαμε που είναι μια μικρή αύξηση. Η δική μου επιθυμία είναι να πάμε τόσο όσο αντέχουν οι δυνατότητες των μικρομεσαίων επιχειρήσεων» αναφέρει, χωρίς και πάλι να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Επίσης, σε απολύτως προεκλογικό τόνο, ο Κ. Μητσοτάκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο κατάργησης της εισφοράς αλληλεγγύης «για όλους», αλλά από το επόμενο έτος, και πάλι δίχως συγκεκριμένη δέσμευση.

Δέσμευση κατέθεσε μόνο για την παράταση των μέτρων στήριξης στους λογαριασμούς για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης για τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, υποστηρίζοντας πως «θα παρέχουμε τη στήριξη για όσο διάστημα χρειαστεί», αλλά ευχόμενος από τον Μάιο να μην είναι απαραίτητη.

Αξίζει να σημειωθεί πως γενικόλογες αναφορές έκανε και για την οπαδική βία και τα μέτρα που προτίθεται να λάβει η κυβέρνησή του, αναφερόμενος σε ποινές χωρίς αναστολή, αλλά και για μέτρα που θα ανακοινωθούν την προσεχή εβδομάδα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter