Πάροχος αναγκάστηκε να μηδενίσει ρήτρα αναπροσαρμογής 900€ και να επιστρέψει χρήματα (Video)

Πάροχος αναγκάστηκε να μηδενίσει ρήτρα αναπροσαρμογής 900€ και να επιστρέψει χρήματα (Video)

Τόπο έχουν αρχίσει και πιάνουν οι αντιδράσεις των καταναλωτών μπροστά στο οικονομικό πλιάτσικο που κάνουν οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας, με τις ευλογίες της κυβέρνησης.

Η δικηγόρος Αριάδνη Νούκα μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» δήλωσε πως πάροχος ηλεκτρικού ρεύματος, μετά από συνεχείς αντιρρήσεις, μηδένισε ρήτρα αναπροσαρμογής άνω των 900 ευρώ επιστρέφοντας  χρήματα στον καταναλωτή.

Αυτό είναι ένα νέο που δεν θα το μάθετε από τα συστημικά μέσα ενημέρωσης και που δίνει ελπίδα σε χιλιάδες νοικοκυριά που έχουν γονατίσει κάτω από το βάρος της ακρίβειας.

Συγκεκριμένα η κ. Νούκα επισήμανε: «Είναι πρόβλημα αυτό με τους λογαριασμούς. Τώρα έχουμε την παρέμβαση για επιστροφή έως 600 ευρώ, αλλά εξακολουθεί να είναι πρόβλημα. Έχουμε ένα καλό νέο. Πάροχος μετά τις αντιρρήσεις, όχι μόνο έβγαλε τη ρήτρα αναπροσαρμογής, αλλά επιστρέφει τα χρήματα στον καταναλωτή. Ζήτησαν και συγνώμη για την ταλαιπωρία και την αναστάτωση. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει»

«Η ρήτρα αναπροσαρμογής ήταν 987,12 ευρώ, κάναμε τις αντιρρήσεις και επιστράφηκε το ποσό. Χρέωσαν μια ρήτρα αναπροσαρμογής εκεί που δεν έπρεπε να χρεώσουν. Είπαμε τους τεκμηριωμένους ισχυρισμούς μας και έμεινα έκπληκτη που μας γύρισαν χρήματα πίσω. Μέχρι τώρα αφαιρούσαν μόνο τη ρήτρα, αλλά τώρα επιστρέφονται και τα χρήματα και δε χρειάζεται ο άνθρωπος να πάει στα δικαστήρια»

Όσον αφορά τις εταιρίες διαχείρισης των funds που προχωρούν σε πλειστηριασμούς η απάντηση της ήταν πως «Υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις που δεν αναγνωρίζουν τη νομιμοποίηση των εταιριών διαχείρισης των funds να προχωρήσουν είτε σε δικαστική διεκδίκηση των χρημάτων των δανείων, είτε σε κατάσχεση και πλειστηριασμό. Τώρα με απόφαση Εφετείου, εταιρίες διαχείρισης των δανείων που έχουν αγοράσει τα funds δεν έχουν τη νομιμοποίηση να επιβάλουν κατάσχεση και πλειστηριασμό. Με αυτόν τον τρόπο ένας συμπολίτης μας έσωσε την περιουσία του. Ανεστάλη ο πλειστηριασμός»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter