Παρουσία Μαρινάκη η συζήτηση της καταγγελίας ΟΣΦΠ για τις σχέσεις ΠΑΟΚ-Ξάνθης

Παρουσία Μαρινάκη η συζήτηση της καταγγελίας ΟΣΦΠ για τις σχέσεις ΠΑΟΚ-Ξάνθης

Παρουσία του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Β. Μαρινάκη διεξήχθη σήμερα (12/12) το διοικητικό συμβούλιο της Σούπερ Λίγκας.

Η αντιπροσωπεία της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ (εκτός του Μαρινάκη το παρών έδωσαν και οι Λίνα Σουλούκου Τάκης Αγραφιώτης) θέλησε να προσκομίσει στοιχεία για πιθανές σχέσεις πολυϊδιοκτησίας μεταξύ ΠΑΟΚ – Ξάνθης.

Όμως, όταν ξεκίνησε η συζήτηση για το θέμα, ο πρόεδρος της Ξάνθης, Άρης Πιαλόγλου, υποστήριξε ότι αποχωρεί από την αίθουσα με αποτέλεσμα να τον ρωτήσει ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας: «Ποιος είναι τελικά ο ιδιοκτήτης της Ξάνθης;». Ο Πιαλόγλου εμφανώς εκνευρισμένος απάντησε «να ρωτήσετε την ΕΕΑ. Εμείς θα απολογηθούμε στις αρμόδιες αρχές» και έφυγε από το δ.σ. της Λίγκας. Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του ΠΑΟΚ στο συμβούλιο, Μάκης Γκαγκάτσης είπε στο δ.σ. ότι «ο Ιβάν Σαββίδης δεν έχει καμία άμεση ή έμμεση σχέση με την Ξάνθη, ούτε επηρεάζει αποφάσεις ή ασκεί επιρροή. Φυσικά και είμαστε αντίθετοι σε ότι είναι ενάντια στο νόμο» και συμπλήρωσε: 

«Οποιαδήποτε αλλαγή στους νόμους και στους κανονισμούς θα πρέπει να αξιολογηθεί από τον ιδιοκτήτη και το νομικό επιτελείο πριν πάρουμε θέση. Τώρα συζητιέται ο νέος αθλητικός νόμος και είναι ευκαιρία να μπουν ακόμη αυστηρότερες ποινές σχετικά με την πολυιδιοκτησία». Στη συνέχεια ρώτησε τους εκπροσώπους των ΠΑΕ «από πού θεωρείτε ως θέσφατο ότι η καταγγελία του Ολυμπιακού θα γίνει δεκτή; Υπάρχει μία επιτροπή που βάσει νόμου εξετάζει μία καταγγελία και πλέον υπάρχει εκκρεμοδικία. Δεν μπορεί η Λίγκα να υποκαταστήσει την ΕΕΑ, είναι σαφές, άλλωστε εκεί προσέφυγε και ο Ολυμπιακός. Γνώση της καταγγελίας έχουμε μόνο μέσω των ΜΜΕ αφού ακόμη δεν παραλάβαμε τη δικογραφία…».

Μετά το τέλος του Δ.Σ., οι εκπρόσωποι των ομάδων ζήτησαν την εφαρμογή του νόμου στην περίπτωση που αποδειχθούν παρατυπίες σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς Ξάνθης και ΠΑΟΚ.

«Από ό,τι κατάλαβα ο Ολυμπιακός ζήτησε από την Ξάνθη και τον ΠΑΟΚ ειλικρίνεια και αυτή δεν την είδαμε. Η Ξάνθη έφυγε, ο ΠΑΟΚ ουσιαστικά δεν τοποθετήθηκε στο θέμα», σχολίασε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του ΟΦΗ, Ηλίας Πουρσανίδης.

«Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση και αυτό που έχω να πω, είναι ότι σε κάθε περίπτωση πρέπει να εφαρμόζεται ο νόμος όσο σκληρός κι αν είναι. Αν και εφόσον αποδειχτεί ότι υπάρχει κάτι μεμπτό, τότε φυσικά πρέπει να τηρηθούν οι νόμοι», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΠΑΕ Πανιώνιος, Χρήστος Δάρας, ενώ ο πρόεδρος του Αστέρα, Γιώργος Μποροβήλος, δήλωσε: «Η δικαιοσύνη πρέπει να κινηθεί γρήγορα και ν’ αποφασίσει βάσει των στοιχείων που θα της δοθούν. Αν βρεθούν στοιχεία, τότε πρέπει οι αποφάσεις να είναι γρήγορες και η δικαιοσύνη ν’ αποφανθεί…».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter