Παρουσία Τόμσεν το Euro Working Group στις Βρυξέλλες

Παρουσία Τόμσεν το Euro Working Group στις Βρυξέλλες

Καυτή ατζέντα στο τελευταίο… κατοστάρι για την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, αρχής γενομένης από σήμερα που συνέρχεται το Εuro Working Group στις Βρυξέλλες και αναμένεται να κορυφωθεί με το Eurogroup στο τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου, το οποίο, καλώς εχόντων, θα κλείσει και τυπικά η τέταρτη αξιολόγηση ανοίγοντας τον δρόμο για την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια τον ερχόμενο Αύγουστο. 

Μέχρι τότε όμως, μένει δρόμοw ακόμα να διανυθεί. Την Τετάρτη έρχονται οι θεσμοί στην Αθήνα για τον τελευταίο γύρο των διαπραγματεύσεων που έχουν να κάνουν με τα προαπαιτούμενα -88 στον αριθμό- για το κλείσιμο της τέταρτης αξιολόγησης.

Οι επιτελείς των υπουργείων Οικονομικών της Ευρωζώνης θα επανέλθουν και στη συζήτηση για το τέλος του προγράμματος (ελάφρυνση χρέους και μεταμνημονιακή εποπτεία).

Σημειώνεται, ότι στη σημερινή συζήτηση θα συμμετάσχει ο Πολ Τόμσεν από πλευράς ΔΝΤ. Η προθεσμία που έχει τεθεί για την επίτευξη τελικής συμφωνίας για την ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος είναι το Eurogroup του Ιουνίου, ωστόσο, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, οι συζητήσεις με το ΔΝΤ για την ελάφρυνση του χρέους θα πρέπει να καταλήξουν νωρίτερα, καθώς τα χρονικά περιθώρια για την ενεργοποίηση του προγράμματος του ΔΝΤ με την Ελλάδα στενεύουν.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter