Παρουσιάστηκε ο νέος ιστότοπος διαφάνειας της Bayer

Παρουσιάστηκε ο νέος ιστότοπος διαφάνειας της Bayer

Η Bayer λανσάρει σήμερα τη νέα ιστοσελίδα της για τη διαφάνεια (www.cropscience-transparency.bayer.com). Η ιστοσελίδα για τη διαφάνεια έχει σχεδιαστεί με στόχο να παρέχει πρόσβαση σε επιστημονικά δεδομένα που είναι απαραίτητα για την αξιολόγηση των προϊόντων φυτοπροστασίας.

Έτσι, η Bayer αναλαμβάνει ηγετικό ρόλο στην προώθηση της διαφάνειας, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα την εμπιστευτικότητα σχετικά με τη σύνθεση των προϊόντων της και την μεθοδολογία της παραγωγικής της διαδικασίας.

Εκτός από τις περιλήψεις των μελετών για την ασφάλεια σημαντικού αριθμού δραστικών ουσιών, η Bayer έχει σκοπό να καταστήσει δυνατή την πρόσβαση όλων στις εν λόγω μελέτες, κάνοντας την αρχή με τις μελέτες για την ιμιδακλοπρίδη. Επιπλέον, ο επισκέπτης του ιστοτόπου, μέσα από υλικά όπως βίντεο και infographics μπορεί να κατανοήσει περισσότερο τη διαδικασία των κανονιστικών εγκρίσεων. Με αυτόν τον τρόπο, η Bayer προωθεί τον ανοιχτό και διαφανή διάλογο.

«Οι αντικρουόμενες απόψεις στο θέμα της ασφάλειας και της τεχνολογίας των τροφίμων καθιστούν πιο δύσκολο για τον κόσμο να ξεχωρίσει την πραγματικότητα από τους μύθους. Με αυτή της την πρωτοβουλία η Bayer κάνει ένα σημαντικό βήμα προς την ενίσχυση της διαφάνειας», δήλωσε ο Δρ Adrian Percy, Επικεφαλής του Τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης στον Τομέα Επιστήμης Γεωργίας. «Κάνοντας διαθέσιμα τα στοιχεία που αφορούν στην ασφάλεια, τα οποία μέχρι πρόσφατα μοιραζόμασταν μόνο με τις αρχές, επιδιώκουμε όχι μόνο να αναδείξουμε τη διάθεσή μας να δημιουργήσουμε περαιτέρω διαφάνεια, αλλά ελπίζουμε να φέρουμε πιο κοντά το καταναλωτικό κοινό με την επιστημονική κοινότητα, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο την εμπιστοσύνη του προς την εταιρεία».

«Είμαστε ενθουσιασμένοι με την δημιουργία της νέας μας ιστοσελίδας, η οποία στοχεύει επίσης να υποστηρίξει τις ρυθμιστικές αρχές σε όλο τον κόσμο παρέχοντας τους ένα εναλλακτικό εργαλείο, πέραν από τις πληροφορίες που περιέχονται στους φακέλους που έχουν κατατεθεί, για να αποκτήσουν τα έγγραφα που είναι απαραίτητα για τη διαδικασία έγκρισης», δήλωσε ο Percy. «Θέλουμε οι ενδιαφερόμενοι – από τους πολίτες μέχρι τα μέλη της επιστημονικής κοινότητας – να έχουν εύκολη και γρήγορη πρόσβαση σε σημαντικές πληροφορίες για την ασφάλεια, που θα δίνονται με κατανοητό τρόπο, ώστε να μπορούν να διαμορφώνουν την άποψη τους με βάση τα επιστημονικά δεδομένα».

Η νέα ιστοσελίδα διαφάνειας της Bayer θα είναι δυναμική, με διαρκή ενημέρωση. Στην επόμενη φάση, η οποία προγραμματίζεται για τις αρχές του 2018, οι επισκέπτες της ιστοσελίδας θα έχουν τη δυνατότητα να ζητήσουν πρόσβαση σε συμπληρωματικές, ολοκληρωμένες και αναλυτικές μελέτες για την ασφάλεια των προϊόντων φυτοπροστασίας. Επιπλέον, η Bayer σχεδιάζει να προσθέσει περισσότερες επιλογές γλώσσας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter