Έκθεση Πισσαρίδη: Παρουσιάστηκε στον Κ. Μητσοτάκη – Κείμενο ιδεών με αντιλαϊκό πρόσημο

Έκθεση Πισσαρίδη: Παρουσιάστηκε στον Κ. Μητσοτάκη – Κείμενο ιδεών με αντιλαϊκό πρόσημο

Η επιτροπή με επικεφαλής τον Χριστόφορο Πισσαρίδη παρουσίασε στον πρωθυπουργό μέσω τηλεδιάσκεψης την περίφημη έκθεση για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, δίχως να δίνονται αρκετές λεπτομέρειες στη δημοσιότητα όσον αφορά την εφαρμογή ενός πλάνου με έντονη νεοφιλελεύθερη χροιά.

Η κυβέρνηση προτίμησε να δώσει στη δημοσιότητα ένα ενημερωτικό σημείωμα που περιλαμβάνει προτεινόμενες δράσεις για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Ο χαρακτήρας του πλάνου Πισσαρίδη προσιδιάζει έκθεση ιδεών. Πίσω από τις… γενικολογίες, η έκθεση υπογραμμίζει ορισμένα σημεία τα οποία αφορούν σκληρά μέτρα όπως μειώσεις συντάξεων, ιδιωτικοποιήσεις σημαντικών τομέων, αλλά και φορολογικά «παράθυρα» εις βάρος των εργαζομένων.

Η πλήρης έκθεση θα δοθεί την Τρίτη, ενώ στις 25 του μήνα θα παρουσιαστεί από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Θεόδωρο Σκυλακάκη. Παράλληλα, η έκθεση Πισσαρίδη θα αποτελέσει τον σκελετό του κειμένου που θα αποσταλεί προς εξέταση στις Βρυξέλλες.

Μητσοτάκης: «Η έκθεση δεν αποτελεί κυβερνητικό πρόγραμμα»

Για τον πρωθυπουργό, η έκθεση Πισσαρίδη «δεν είναι πολιτικό κείμενο, ούτε αποτελεί κυβερνητικό πρόγραμμα». Μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ουσιαστικά κάλεσε την αντιπολίτευση να αφήσει το εν λόγω σχέδιο εκτός αντιπαράθεσης.

«Πιστεύω ότι πρέπει να μείνει εκτός κομματικής αντιπαράθεσης. Θα πρέπει να τονίσω ότι είναι ανεξάρτητη οικονομική έκθεση», σημειώνοντας επίσης ότι αποτελεί «κείμενο αναφοράς στο οποίο κάθε πολίτης η ελληνική κοινωνία, τα κόμματα, οι φορείς της αγοράς, της κοινωνίας,
τα κόμματα της αντιπολίτευσης, μπορούν να ανατρέχουν ανά πάσα στιγμή και
να το συμβουλεύονται».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter