«Πάρτε γενετικό υλικό από τα ύποπτα ευρήματα στη Βαρυμπόμπη» ζητά δικηγόρος από την Εισαγγελία Αθηνών

«Πάρτε γενετικό υλικό από τα ύποπτα ευρήματα στη Βαρυμπόμπη» ζητά δικηγόρος από την Εισαγγελία Αθηνών

«Συναγερμός» σήμανε το πρωί της Πέμπτης στη Βαρυμπόμπη, όταν κατά την διάρκεια περιπολίας ανδρών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, εντόπισαν ένα τσαντάκι μέσα στο οποίο υπήρχε ένα μεταλλικό κουτί που περιείχε σπίρτα, αναπτήρα και άγνωστα αντικείμενα τυλιγμένα μέσα σε χαρτί και πλαστικό, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα lawandorder.gr.

Στο σημείο μετέβη κλιμάκιο του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών αλλά και της διεύθυνσης εγκληματολογικών ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. Το ύποπτο τσαντάκι εντοπίστηκε 300 μέτρα μετά το Βαρυμπόμπη Club και 150 μέτρα από το εκκλησάκι της Αγίας Κυριακής.

Αυτό που κινητοποίησε τις υπηρεσίες ήταν το περιεχόμενο που μπορεί εν δυνάμει να προκαλέσει φωτιά, σε μια περιοχή που δοκιμάστηκε από την πρόσφατη πυρκαγιά που προκάλεσε σοβαρές καταστροφές. Τα ευρήματα πλέον αξιολογούνται και συλλέγονται δακτυλικά αποτυπώματα και γενετικό υλικό.

Μετά τα σχετικά δημοσιεύματα ο δικηγόρος Βαγγέλης Γκιγκιλίνης κατέθεσε αίτημα προς την  Προϊσταμένη Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών κ. Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου  αλλά και τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών κ. Γεώργιο Νούλη για τη λήψη γενετικού υλικού από το ύποπτο τσαντάκι που δεν έχει καταστραφεί ή καεί ώστε να γίνει μελλοντική πιθανή ταυτοποίηση.

Παράλληλα ζητά να ενημερωθεί αν έχουν μεταφερθεί και που τα έργα τέχνης, κειμήλια και ιστορικά ντοκουμέντα που βρίσκονται στα πρώην ανάκτορα Τατ勤ιου και επρόκειτο να απομακρυνθούν.

Όλο το κείμενο:

«Προς

1) Προϊσταμένη Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών κ. Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου

2) Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών κ.Γεώργιο Νούλη

ΘΕΜΑ. Λήψη γενετικού υλικού από ύποπτο τσαντάκι-ερώτημα για τα κειμήλια

Δυνάμει χτεσινής αναφοράς μου, καταγγελιών άλλων πολιτών και δημοσιευμάτων του τύπου, διατάξετε η πρώτη από σας, κατεπείγουσα προκαταρτική εξέταση, την οποία ανάλαβε ο δεύτερος από σας, προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια της φωτιάς που ξέσπασε την 3.8.2021 στις περιοχές Βαρυμπόμπης, Θρακομακεδόνες, Ολυμπιακό χωριό, Αδάμες, Κρυονέρι Αττικής.

Σήμερα (5.8.2021) το μεσημέρι, όπως πληροφορήθηκα δημοσιογραφικά, υπήρξε αναζωπύρωση (ή νέα φωτιά/ες) στους πρόποδες της Πάρνηθας και ειδικότερα στην περιοχή Βασιλικά Κτήματα και Δροσοπηγή, ενώ επίσης πάντα κατά δημοσιογραφικές πληροφορίες, περιπολικό βρήκε στην περιοχή ύποπτο τσαντάκι με υλικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για εμπρησμό (βλ.φωτο).

Εν όψει τούτων και της πιθανής (για πολλούς λόγους) συνάφειας των δύο πυρκαγιών παρακαλώ (σε περίπτωση που δεν σας το γνωστοποίησαν και εφόσον δεν το έχετε ήδη πράξει) για την λήψη γενετικού υλικού (DNA) από το εν λόγω ύποπτο τσαντάκι (που δεν έχει καταστραφεί-καεί), για πιθανή μελλοντική ταυτοποίηση.

Επίσης παρακαλώ ενημερώστε με αν έχουν μεταφερθεί (και που) τα έργα τέχνης, κειμήλια και ιστορικά ντοκουμέντα που βρισκόταν στα ανάκτορα και επρόκειτο να απομακρυνθούν χτες το βράδυ.

Ευχαριστώ

Βαγγέλης Εμ. Γκιγκιλίνης

Δικηγόρος»

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter