«Πάρτυ Συνεργειών»: Το δεύτερο μέρος του συγκλονιστικού ντοκιμαντέρ για το πώς κάηκε η Βόρεια Εύβοια

«Πάρτυ Συνεργειών»: Το δεύτερο μέρος του συγκλονιστικού ντοκιμαντέρ για το πώς κάηκε η Βόρεια Εύβοια

Κυκλοφόρησε το δεύτερο μέρος του συγκλονιστικού ντοκιμαντέρ δια χειρός των Νέλλη Ψαρρού και Ιωάννη Λαζάρου για το πώς κάηκε η Βόρεια Εύβοια το περασμένο καλοκαίρι ή σύμφωνα με τα όσα περιέγραψαν οι κάτοικοι του νησιού στο πρώτο μέρος με τίτλο «Το Σχέδιο» για το πως την άφησαν να καεί.

«Το 2ο μέρος, με τίτλο “Πάρτυ Συνεργειών”, διερευνά μέσα από αναλύσεις, μαρτυρίες και ντοκουμέντα, το «Γιατί» αφέθηκαν να καούν δάση, χωριά, ζώα και καλλιέργειες στη Βόρεια Εύβοια τον Αύγουστο του 2021, τι ετοιμάζουν κυβέρνηση και εταιρείες για την περιοχή καθώς και από πότε ήταν έτοιμος ο σχεδιασμός αυτός. Πρόκειται για ένα σκάνδαλο με αλλαγές χρήσεις γης, βιομηχανικές ζώνες και αιολικά, αλλά και με έκδηλες παρανομίες και παρατυπίες», περιγράφουν οι συντελεστές.

Αξίζει να σημειωθεί όπως επισημαίνουν οι συντελεστές πως της δημόσιας ανάρτησης του 2ου μέρους προηγήθηκαν πολλές προβολές στη Βόρεια αλλά και Κεντρική Εύβοια και Σκύρο, καθώς και σε πολλά μέρη σε όλη την Ελλάδα (Κρήτη, Πελοπόννησο, Αθήνα κλπ), όπου έγιναν πολύ έντονες συζητήσεις. «Το ενδιαφέρον όλων των συμπολιτών μας για το τι συμβαίνει στη Βόρεια Εύβοια αποτυπώθηκε σε αυτές τις προβολές, καθώς και σε προσκλήσεις που είχαμε για πολλές περισσότερες πόλεις, κάτι που ήταν πέραν των δυνάμεών μας. Όμως, το ντοκιμαντέρ, ελεύθερα διαθέσιμο, είναι πλέον κτήμα όλων μας, και μπορούν όσοι θέλουν, (ομάδες, συλλογικότητες κ.α.) να οργανώσουν δημόσιες προβολές του» τονίζουν οι δημιουργοί του ντοκιμαντέρ.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το δεύτερο μέρος του ντοκιμαντέρ «Το Σχέδιο» στο YouTube και στο σάιτ https://tosxedio.com/.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter