ΠΑΣ Γιάννινα: «Καμία μεταβίβαση δεν έγινε και δεν αποδεικνύεται ότι έγινε»

ΠΑΣ Γιάννινα: «Καμία μεταβίβαση δεν έγινε και δεν αποδεικνύεται ότι έγινε»

Απολογήθηκε σήμερα στον αθλητικό δικαστή ο ΠΑΣ Γιάννινα για την επιβαρυντική έκθεση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού που του καταλογίζει παραβίαση του νόμου για μεταβίβαση του 51% των μετοχών του Γ. Χριστοβασίλη στον Κωνσταντίνο Αυδή το 2015. Η υπόθεση ξεκίνησε μετά από καταγγελία της ΑΕΛ και ο ΠΑΣ απειλείται με αφαίρεση -5 έως -10 βαθμών.

Η δικηγόρος του ΠΑΣ, Χρύσα Σεβαστοπούλου, υποστήριξε ότι η ΕΕΑ ενώ έλαβε υπόψη τις δύο συμβολαιογραφικές πράξεις για «δήθεν μεταβίβαση των μετοχών», αγνόησε τρίτη συμβολαιογραφική πράξη που ανακαλούσε τις δύο προηγούμενες «και ανέφερε ότι όλες οι συζητήσεις έγιναν για μεταβίβαση που τελικά δεν πραγματοποιήθηκε». Επίσης, τονίστηκε ότι ακόμη κι αν υπήρχε παράβαση σύμφωνα με τον Πειθαρχικό Κώδικα εκείνης της περιόδου, έπρεπε να παραγραφεί στους τρεις μήνες και τώρα έχουν περάσει επτά χρόνια και ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα εκείνη την σεζόν δεν βγήκε στην Ευρώπη λόγω οικονομικών προβλημάτων, που δεν θα υπήρχαν αν είχε ολοκληρωθεί η μεταβίβαση. «Καμία μεταβίβαση δεν έγινε και δεν αποδεικνύεται ότι έγινε. Η ΕΕΑ δεν αναφέρει πουθενά την ανάκληση των δύο συμβολαιογραφικών πράξεων για την μεταβίβαση, έλαβε όμως τις άλλες δύο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Χρ. Σεβαστοπούλου. Και πρόσθεσε. «Καλούμαστε για δήθεν παράβαση του νόμου, κατηγορία που αρνούμαστε ως αβάσιμη και παραγεγραμμένη. Παραγράφεται μετά το τέλος τριών μηνών από την τέλεση του. Έχουν περάσει επτά χρόνια από τότε. Η έκθεση της ΕΕΑ είναι νόμο αβάσιμη, το άρθρο 69.α του νόμου το μόνο που λέει είναι ότι αν γίνει μεταβίβαση χωρίς άδεια το μόνο που προβλέπει είναι ακύρωση της μεταβίβασης. Το άρθρο 69 έχει αλλάξει τελείως το 2020, δεν έχει οριστεί ποινή -5 με -10. Σε κάθε περίπτωση αν θεωρήσετε ότι δεν είναι παραγεγραμμένη, σίγουρα δεν μπορούν να επιβληθούν οι ποινές. Ο Αυδής έστειλε δύο υπομνήματα που εξηγούσε πως φτάσαμε στις δυο συμβολαιογραφικές πράξεις».

Η δικηγόρος του ΠΑΣ είπε ακόμα: «Ο Χριστοβασίλης εκείνη την περίοδο πνιγόταν από χρέος επτά εκατομμυρίων ευρώ και έψαχνε άτομο για να του μεταβιβάσει το 51% για να απαλλαγεί από το μισό χρέος. Δεν ήθελε να πάρει λεφτά. Ο Αυδής του ζήτησε κάποια εξασφάλιση, με την πρώτη πράξη του δινόταν εντολή να προχωρήσει. Ο Αυδής ζήτησε και μια δεύτερη πράξη ότι δεν έχει απαίτηση καμία ο Χριστοβασίλης. Ωστόσο, η οριστική μεταβίβαση δεν έχει γίνει και αποδεικνύεται από την τρίτη συμβολαιογραφική πράξη που λέει ότι όλες οι συζητήσεις έγιναν για μεταβίβαση που τελικά δεν πραγματοποιήθηκε. Δεν κατανοώ πως η Επιτροπή δέχεται ότι έγινε η μεταβίβαση. Ο Χριστοβασίλης δεν ανακουφίστηκε οικονομικά, αντίθετα το χρέος αυξήθηκε, ο ΠΑΣ τότε δεν πήρε άδεια από την ΕΠΟ λόγω χρεών. Δεν είχαμε την οικονομική δυνατότητα να μπούμε ούτε στη ρύθμιση των 100 δόσεων. Μπήκαμε στις 30 Απριλίου όταν αναγκαστήκαμε να πουλήσουμε ποδοσφαιριστές. Από κανένα στοιχείο δεν αποδεικνύεται ότι έγινε μεταβίβαση και οι δύο ομολογούν ότι δεν έγινε.

Πουθενά δεν εμφανίστηκε ο Αυδής και στα μετοχολόγια μέτοχος εμφανίζεται ο Χριστοβασίλης. Δεν κατανοούμε γιατί δέχθηκε την καταγγελία η Επιτροπή. Οι δηλώσεις γίνανε για τυπικούς λόγους γιατί ο Αυδής ήθελε μια κατοχύρωση. Ζητάμε την απαλλαγή μας».

Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Γιώργος Χριστοβασίλης κατέθεσε: «Η οικογένεια Αυδή είναι γνωστή στα Γιάννενα, ξέρανε τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε η ομάδα. Πήγα στον συμβολαιογράφο χωρίς δικηγόρο γιατί μου το ζήτησε ο ίδιος ο Αυδής, μου είπε ότι είχε κάποιους επιχειρηματίες από την Αλβανία που ενδιαφερόταν αλλά δεν ήταν 100% σίγουρο ότι θα τους πείσει. Ήθελε να διαπραγματευτεί την μεταπώληση γι’ αυτό ζήτησε το πληρεξούσιο. Όλα όσα αναγράφονται στις πράξεις είναι υπό τον όρο της τελικής μεταβίβασης. Οι μετοχές επί της ουσίας ήταν δικές μου όλο το διάστημα. Επειδή όμως, πέρασε ο χρόνος και δεν έγινε τίποτα του ζήτησα και υπογράψαμε την ανάκληση. Το χρέος μέχρι το τέλος του 2016 ανέβηκε κατά ένα εκατομμύριο ευρώ και μπήκαμε στη διαδικασία να πουλήσουμε παίκτες. Αφού δεν υπήρχε άλλη διέξοδος έπρεπε να αρχίσουμε να δίνουμε περιουσιακά στοιχεία της ομάδας. Τώρα το χρέος στην εφορία είναι περίπου 2,7 εκατ. ευρώ. Όταν πουλήσαμε τον Μαυροπάνο δώσαμε ένα μεγάλο ποσό στην εφορία και η μηνιαία δόση της ρύθμισης από 64.000 ευρώ μειώθηκε σε 47.000 ευρώ».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter