ΠΑΣΟΚ: Από την άρση ασυλίας για κορυφαίο στέλεχος του στην ομιλία Ανδρουλάκη

ΠΑΣΟΚ: Από την άρση ασυλίας για κορυφαίο στέλεχος του στην ομιλία Ανδρουλάκη

«Κυβερνητικά στελέχη διαδίδουν ότι επίκειται νέο πλήγμα για κορυφαίο παράγοντα του ΠΑΣΟΚ, προερχόμενο από τις δικαστικές αρχές του Βελγίου. Λένε συγκεκριμένως ότι εντός του προσεχούς διαστήματος θα ζητηθεί η άρση της ασυλίας του στελέχους αυτού, που κατέχει θέση σε κορυφαίο ευρωπαϊκό όργανο, με την κατηγορία των υπόπτων σχέσεων με ξένη δύναμη, και μάλιστα όχι αραβική. Μιλούν για χώρα κειμένη ανατολικώς, με την οποία η Ευρώπη έχει έντονη αντιπαλότητα».

Αυτό εμφανιζόταν αυτούσιο στο κεντρικό θέμα της εφημερίδας «Εστία» τη Δευτέρα, πυροδοτώντας πλήθος εικασιών και ψιθύρων για την ταυτοποίηση του κορυφαίου παράγοντα της Χαριλάου Τρικούπη.

Στο ΠΑΣΟΚ η προς στιγμήν φουρτούνα γύρισε σε νηνεμία καθώς εκτίμησαν ότι πρόκειται για κυβερνητικό «παιχνίδι» με στόχο τη διεμβόλιση του Κινήματος από τη ΝΔ, σε συνέχεια των «μετεγγραφών» στελεχών προς το κόμμα που εδρεύει στο Μοσχάτο. Το ζήτημα που τέθηκε είναι η εμφάνιση ψιθύρων και όχι κάποιων αποδείξεων, οι οποίοι έστελναν μηνύματα που παρέπεμπαν στο σκάνδαλο των υποκλοπών.

Ήδη τα φιλοκυβερνητικά «Παραπολιτικά» ζητούσαν με επίταση να βγει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης και να δώσει εξηγήσεις. Για ποιον λόγο όμως; Επειδή, όπως λένε τα «Παραπολιτικά», «έχει υποβάλει ο ίδιος αίτημα για μη άρση της ασυλίας του ως ευρωβουλευτή».

Πάντως στη Χαριλάου Τρικούπη τονίζουν με νόημα για τις διαρροές σε διάφορα ΜΜΕ (iediseis, «Απογευματινή κ.λπ.) ότι ο Ν. Ανδρουλάκης έχει υποβάλει από τον Νοέμβριο στις Βρυξέλλες την ερώτηση αν είναι νόμιμο να έχει τεθεί το τηλέφωνό του σε (νόμιμη;) επισύνδεση από την ΕΥΠ χωρίς όμως να έχει κατατεθεί από πριν αίτημα για την άρση της ασυλίας του ως ευρωβουλευτή. Αν ακούσει από τις Βρυξέλλες ότι είναι παράνομη η παρακολούθηση που έχει παραδεχτεί και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και τα στελέχη της κυβέρνησης που έσπευσαν (χωρίς αποτέλεσμα) να τον ενημερώσουν για την επισύνδεσή του, τότε θα αρχίσει νέος γύρος για το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Την Τετάρτη, πάντως το Ευρωκοινοβούλιο συνέρχεται σε ολομέλεια για να συζητήσει το κράτος δικαίου στην Ελλάδα και το σκάνδαλο των υποκλοπών. Από τη Χαρ. Τρικούπη λένε ότι τον λόγο θα πάρει ο Ν. Ανδρουλάκης και σημειώνουν ότι θα είναι καταγγελτικός απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Διαβάστε επίσης:

Αινιγματικός Αντώναρος: Ψιθυρίζονται πολλά για το ΠΑΣΟΚ

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Ένταση με διαρροές και ψηφοδέλτια

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter