ΠΑΣΟΚ: Εξεταστική Επιτροπή για πλημμύρες στη Θεσσαλία – Διερεύνηση αιτίων τραγωδίας και απόδοση ευθυνών

ΠΑΣΟΚ: Εξεταστική Επιτροπή για πλημμύρες στη Θεσσαλία – Διερεύνηση αιτίων τραγωδίας και απόδοση ευθυνών

Τη σύσταση Eξεταστικής Eπιτροπής στη Βουλή ώστε να διερευνηθούν τα αίτια της τραγωδίας με τις πλημμύρες στην Θεσσαλία ζητά το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Η ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη υπό τον Νίκο Ανδρουλάκη επιδιώκει να ελεγχθούν , με όρους διαφάνειας και δημοσιότητας, μέσω των αυξημένων εξουσιών που έχουν τα μέλη εξεταστικής επιτροπής, οι ευθύνες για το ότι ο θεσσαλικός κάμπος έμεινε ανοχύρωτος . Όπως επεσήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Θανάσης Γλαβίνας είναι απαραίτητο να συσταθεί εξεταστική επιτροπή για να πέσει φως στα αίτια της ελλιπούς θωράκισης της Θεσσαλίας έναντι ακραίων καιρικών φαινομένων και να αναζητηθούν οι πάσης φύσεως ευθύνες. Η ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη επιδιώκει , με προτάσεις της και στη Βουλή, να αποκτήσει ρόλο πρωταγωνιστικό στην αντιπολίτευση. Έτσι, σπεύδει να κανει προτάσεις, όπως αυτή για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής, την ώρα μάλιστα που εξελίσσεται η τραγωδία από τις πλημμύρες με νεκρούς, με αγνοούμενους, με πνιγμένα ζώα και τεράστιες καταστροφές υλικοτεχνικών υποδομών, αγροτικών καλλιεργειών και κτηνοτροφικών μονάδων. Το ΠΑΣΟΚ, μπροστά στις δραματικές εικόνες καταστροφής στο Θεσσαλικό Κάμπο, διατυπώνει τη θέση ότι δεν αμφισβητεί ότι η ένταση του φαινομένου ήταν πρωτοφανής στο Θεσσαλικό Κάμπο αλλά αναδεικνύει και ότι οι πολίτες απαιτούν απαντήσεις.

Σε αυτό το πλαίσιο , το απόγευμα της Δευτέρας (11.9.2023), ο Θανάσης Γλαβίνας επεσήμανε ότι με τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής θα διερευνηθεί:

-τι ακριβώς συνέβη και οι περιοχές της Θεσσαλίας ήταν απροετοίμαστες στην αντιμετώπιση του φαινομένου,

-ποια αντιπλημμυρικά έργα έπρεπε να γίνουν προς ενίσχυση της ανθεκτικότητας των υποδομών της περιοχής,

-ποια εξαγγέλθηκαν αλλά δεν υλοποιήθηκαν ποτέ,

-γιατί αγνοήθηκαν οι σχετικές προειδοποιήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής,

-για ποιο λόγο η πολιτική προστασία λειτούργησε όχι προληπτικά αλλά κατόπιν εορτής.

Σ΄αυτό το πλαίσιο ο Θανάσης Γλαβίνας τόνισε ότι «καθίσταται επιτακτική πολιτική ανάγκη, η σύσταση εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για τη διερεύνηση των αιτιών της ελλιπούς θωράκισης της Θεσσαλίας έναντι ακραίων καιρικών φαινομένων και η αναζήτηση των πάσης φύσεως ευθυνών. Με σκοπό, όχι μία ακόμη άγονη πολιτική αντιπαράθεση και την δημιουργία πολιτικών εντυπώσεων, όχι μία ακόμη παράσταση “κάλυψης απόκρυψης”». Και πρόσθεσε: «Η Βουλή οφείλει να χρησιμοποιήσει τις αυξημένες εξουσίες της, για τη διερεύνηση της τραγωδίας, με την αντίστοιχη σοβαρότητα και με όρους δημοσιότητας. Σκοπός μας η αναζήτηση της αλήθειας και η δημιουργία των προϋποθέσεων για ένα πιο ασφαλές μέλλον για όλους τους Έλληνες».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter