ΠΑΣΟΚ για ελλείψεις φαρμάκων: «Η πολιτική της κυβέρνησης βλάπτει σοβαρά την Δημόσια Υγεία»

ΠΑΣΟΚ για ελλείψεις φαρμάκων: «Η πολιτική της κυβέρνησης βλάπτει σοβαρά την Δημόσια Υγεία»

Την τραγική κατάσταση που επικρατεί το τελευταίο διάστημα με τις ελλείψεις φαρμάκων, προκαλώντας μεγάλη ανησυχία και ταλαιπωρία τόσο στους ασθενείς όσο και στους φαρμακοποιούς σχολιάζει ο τομέας Υγείας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

«Τα προβλήματα που υπάρχουν διεθνώς στην παραγωγή ορισμένων φαρμάκων, δεν δικαιολογούν την καθυστέρηση που επέδειξε η κυβέρνηση στην αντιμετώπιση των αιτιών που σχετίζονται με την εγχώρια αγορά», επισημαίνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του κόμματος της αντιπολίτευσης, η οποία καταλήγει τονίζοντας σκωπτικά: «Δυστυχώς, για άλλη μία φορά, η πολιτική της κυβέρνησης βλάπτει σοβαρά την Δημόσια Υγεία».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: 

«Το τελευταίο διάστημα παρατηρούνται μεγάλες ελλείψεις σε φάρμακα στην ελληνική αγορά. Τα προβλήματα εντείνονται με την αύξηση των αναπνευστικών εποχικών λοιμώξεων, που παρατηρούνται αυτή την περίοδο.

Σε επανειλημμένες δημόσιες παρεμβάσεις το κόμμα μας έχει ζητήσει την άμεση επέμβαση του Υπουργείου Υγείας.

Τα προβλήματα που υπάρχουν διεθνώς στην παραγωγή ορισμένων φαρμάκων, δεν δικαιολογούν την καθυστέρηση που επέδειξε η κυβέρνηση στην αντιμετώπιση των αιτιών που σχετίζονται με την εγχώρια αγορά.

Οι παράλληλες εξαγωγές και ο ανεπαρκής σχεδιασμός της κρατικής φαρμακαποθήκης (ΙΦΕΤ) έχουν οδηγήσει σε ανεπάρκεια βασικών φαρμάκων, που ταλαιπωρούν φαρμακοποιούς και ασθενείς.

«Δυστυχώς, για άλλη μία φορά, η πολιτική της κυβέρνησης βλάπτει σοβαρά την Δημόσια Υγεία».

Διαβάστε επίσης:

«Καμπανάκι» για λαίλαπα ελλείψεων σε φάρμακα – Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος κατά Πλεύρη

Σοβαρές ελλείψεις σε βασικά φάρμακα – Τι καταγγέλλει ο πρόεδρος του ΦΣΑ (Video)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter