ΠΑΣΟΚ για προϋπολογισμό: Αναποτελεσματική και βαθιά άδικη η οικονομική συνταγή της NΔ

ΠΑΣΟΚ για προϋπολογισμό: Αναποτελεσματική και βαθιά άδικη η οικονομική συνταγή της NΔ

Σφοδρή είναι η κριτική που εξαπολύει ο Τομέας Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. στο σχέδιο προϋπολογισμού του 2023 που κατατέθηκε στη Βουλή, καθώς όπως υποστηρίζει αποτελεί «άσκηση δημοσιονομικής ακροβασίας».

Σύμφωνα με την Χαριλάου Τρικούπη, η «άδικη φορολογική πολιτική αποκτά διερευνόμενα χαρακτηριστικά στις συνθήκες του πληθωρισμού που κατατρώει τα εισοδήματα των καταναλωτών», ενώ η ανάπτυξη «θα εξακολουθήσει ακόμα να στηρίζεται στα ξύλινα πόδια της μειωμένης κατανάλωσης από την οποία προέρχεται το μεγαλύτερο μέρους του ΑΕΠ, ενώ η αύξηση του πάγιου σχηματισμού κεφαλαίου αδυνατεί να καλύψει το τεράστιο επενδυτικό κενό».

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η μείωση των δαπανών, κατά 2 δισ., «θα οδηγήσει σε δοκιμασία τις δημόσιες πολιτικές για την προστασία των πιο αδύναμων συμπολιτών μας», γεγονός που επιβεβαιώνει την κριτική του κόμματος «για τον τρόπο που κυβέρνηση έκανε τη μεγαλύτερη δημοσιονομική επέκταση, χωρίς τα αντίστοιχα αποτελέσματα».

Τέλος, το ΠΑΣΟΚ επισημαίνει ότι το διευρυνόμενο έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου «αναδεικνύει εκτός των άλλων και το ότι η κυβέρνηση παρότι είχε στη διάθεσή της το μεγαλύτερο χρηματοδοτικό πακέτο με τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, του ΕΣΠΑ και της ΚΑΠ, τα διαχειρίστηκε σε όφελος συγκεκριμένων συμφερόντων και όχι των αναγκών της οικονομίας και της κοινωνίας».

Διαβάστε επίσης:

Το ΠΑΣΟΚ εφορμά πολιτικά με αιχμή τη γενιά των τριαντάρηδων

ΠΑΣΟΚ: Θεσμική αντιπολίτευση για τις υποκλοπές με αιχμή του δόρατος το απόρρητο

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter