ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ: Ο Νίκος Ανδρουλάκης στο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος

ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ: Ο Νίκος Ανδρουλάκης στο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος

Κατά την πρώτη ημέρα των εργασιών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στη Μάλαγα,  ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Πρωθυπουργό της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ, την Πρόεδρο των S&D Ιράτσε Γκαρσία Πέρες, τον Πρωθυπουργό της Ρουμανίας Μαρσέλ Τσολάκου, την Πρόεδρο του Εργατικού Κόμματος του Ισραήλ Μεράβ Μικαέλι, τον γγ της νεολαίας της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Μπρούνο Γκονσάλβες και την Πρόεδρο Χεντ Μαγκάιεθ.

Κοινές ευρωπαϊκές πολιτικές

Σε χθεσινή του δήλωση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής προέβη στην ακόλουθη δήλωση σχετικά με την πολιτική που πρέπει να ακολουθήσει η Ευρώπη:

«Το Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος λαμβάνει χώρα σε μία κρίσιμη οικονομική και γεωπολιτική περίοδο για την Ευρώπη.

Οι ευρωπαϊκοί λαοί μετά την περιπέτεια της προηγούμενης δεκαετίας, με την κρίση χρέους και τις πολιτικές λιτότητας, σήμερα είναι αντιμέτωποι με ένα πρωτοφανές κύμα ακρίβειας και αύξησης του κόστους διαβίωσης. Τόσο σε επίπεδο προϊόντων όσο και κόστους στέγασης.

Αυτό συμβαίνει λόγω του πληθωρισμού της απληστίας ισχυρών οικονομικών συμφερόντων.

Γι’ αυτό έχουμε χρέος να ακολουθήσουμε κοινές ευρωπαϊκές πολιτικές αλληλεγγύης.

Οι εθνικές πολιτικές λόγω των διαφορετικών δυνατοτήτων που έχουν τα ευρωπαϊκά κράτη, αντί να δίνουν ώθηση στη σύγκλιση, δημιουργούν απόκλιση των οικονομιών και των κοινωνιών.

Γι’ αυτό προτεραιότητα για τους Ευρωπαίους σοσιαλιστές, για όλες τις προοδευτικές δυνάμεις, είναι τα κοινά χρηματοδοτικά εργαλεία, που θα στηρίξουν ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος και τη βιώσιμη ανάπτυξη με καλές θέσεις εργασίας για τους Ευρωπαίους πολίτες και ιδιαίτερα τους νέους.

Μυστικά & Documento

26/11/2023, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter