ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Το μείζον είναι να μην δώσουν οι ΗΠΑ νέο εξοπλισμό στην Τουρκία, και μετά τα F35

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Το μείζον είναι να μην δώσουν οι ΗΠΑ νέο εξοπλισμό στην Τουρκία, και μετά τα F35

Με αφορμή το ταξίδι του Έλληνα πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, η ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη θέτει σε πρώτο πλάνο την ανάγκη να παγώσει η προμήθεια της Τουρκίας με πολεμικά αεροσκάφη από την αμερικανική κυβέρνηση και να φρεναρισθεί η επιθετικότητα της Τουρκίας.

Αυτήν την παράμετρο κρίνει ως κρίσιμη για την αξιολόγηση της επίσκεψης στην Αμερική και της συνάντησης που είχε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη. Μάλιστα, αφήνει αιχμές για την πρωθυπουργική προσπάθεια να υποβαθμίσει αυτή την προτεραιότητα με αντίβαρο την αγορά της μοίρας αεροσκαφών F35 από την Ελλάδα, την οποία η Χαριλάου Τρικούπη χαρακτηρίζει «νέο δαπανηρό εξοπλιστικό πρόγραμμα».

Για τη συνάντηση Τζο Μπάιντεν-Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ εξέδωσε, το μεσημέρι της Τρίτης (17.5.2022), την εξής ανακοίνωση:

«Προτεραιότητα από το ταξίδι του Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ είναι να υπάρξει σαφής δέσμευση ότι δεν θα επιβραβευθεί με νέους εξοπλισμούς η Τουρκία, που συμπεριφέρεται ως διεθνής ταραξίας μη σεβόμενη τις αρχές της καλής γειτονίας, τις διεθνείς συνθήκες στη Μεσόγειο, τα ανθρώπινα δικαιώματα στο εσωτερικό της και εν μέσω αυτής της γεωπολιτικής κρίσης κάνει παζάρι πάνω στην προσπάθεια χωρών της ΕΕ να νιώσουν ασφάλεια.
Η ανακοίνωση του κ. Μητσοτάκη για ένα νέο δαπανηρό εξοπλιστικό πρόγραμμα με την αγορά μιας μοίρας F35, δεν μπορεί να θέτει σε δεύτερο πλάνο αυτή την προτεραιότητα».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter