ΠΑΣΟΚ, ουίσκι και Iron Maiden δίσκοι

ΠΑΣΟΚ, ουίσκι και Iron Maiden δίσκοι

Η νέα δουλειά των Βρετανών θρύλων της μέταλ σκηνής κυκλοφορεί ανήμερα των γενεθλίων του ΠΑΣΟΚ (3 Σεπτεμβρίου) και γίνεται το soundtrack ενός ιστορικού συνθήματος. Ή μήπως όχι;

Ήταν Τρίτη 13 Σεπτεµβρίου του 1988 όταν οι Iron Maiden ήρθαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα για µια συναυλία στο γήπεδο της ΑΕΚ, στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ηταν τότε που ακούστηκε η περίφηµη ατάκα «ΑΕΚ, ουίσκι και Iron Maiden δίσκοι» η οποία έγινε σύνθηµα στα χείλη εκείνων που, ανεξαρτήτως οπαδικών προτιµήσεων, είχαν «µεθύσει» στην ιδέα και µόνο ότι θα έβλεπαν ζωντανά και µάλιστα στα ντουζένια του ένα από τα σηµαντικότερα συγκροτήµατα της µέταλ σκηνής.

Από τότε µέχρι σήµερα πέρασαν 33 χρόνια, στη διάρκεια των οποίων το παραπάνω σύνθηµα παραλλασσόταν και προσαρµοζόταν σε οπαδικές, µουσικές αλλά και πολιτικές προτιµήσεις και το µόνο που έµενε σταθερό ήταν το είδος του ποτού. Και µπορεί το «ΠΑΣΟΚ, ουίσκι και του Καρρά οι δίσκοι» να είναι εκείνο που έρχεται πρώτο στο µυαλό των νοσταλγών της πολιτικο-αθλητικο-πολιτιστικής καλτίλας των 80s, να όµως που ήρθε το πλήρωµα του χρόνου και ένα εξίσου δηµοφιλές σύνθηµα, το «ΠΑΣΟΚ, ουίσκι και Iron Maiden δίσκοι», µπορεί να αποκτήσει το δικό του… soundtrack. Ο λόγος; Την προσεχή Παρασκευή 3 Σεπτεµβρίου, ανήµερα των τεσσαρακοστών έβδοµων γενεθλίων του ΠΑΣΟΚ, κυκλοφορεί το «Senjutsu», ο δέκατος έβδοµος δίσκος των Iron Maiden οι οποίοι δείχνουν ότι έχουν ακόµη σφυγµό, σε αντίθεση µε το παλιό
ΠΑΣΟΚ – το ορθόδοξο που βλέπει έναν άλλον Ανδρέα, τον Λοβέρδο, να ετοιµάζεται να ασελγήσει πάνω στο σοσιαλιστικό κουφάρι του. Ας µας συµπαθάνε οι δηµιουργοί της οµώνυµης σελίδας στο Facebook που έχουν ταυτίσει το Κίνηµα και τον Ανδρέα Παπανδρέου µε τη δισκογραφία της Ρίτας Σακελλαρίου, αλλά η συγκυρία είναι τέτοια που δεν µπορεί να αφήσει κανέναν αδιάφορο. Ειδικά αν είσαι από εκείνους που ανατρίχιασαν στην εικόνα του Λοβέρδου να µας ενηµερώνει για τις προθέσεις του αναφορικά µε την επόµενη µέρα του ΠΑΣΟΚ υπό τους ήχους του «O fortuna» από τα «Carmina burana» του Καρλ Ορφ, το οποίο φυσικά είναι ταυτισµένο µε τον αυθεντικό Ανδρέα και τις µεγαλειώδεις προεκλογικές του συγκεντρώσεις. Ο Λοβέρδος βέβαια αρκείται σε συναθροίσεις 20-30 συνδαιτυµόνων που δεν αποκλείεται να νοµίζουν ότι ακόµη χρειάζεσαι εκλογικό βιβλιάριο για να ψηφίσεις και µε τους οποίους φιλοδοξεί να φτιάξει «το ΠΑΣΟΚ του 21ου αιώνα, για να γίνουµε ο προοδευτικός πρωταγωνιστής που χρειάζεται η χώρα», όπως έγραψε ο ίδιος στο Τwitter.

Αγαπητέ Ανδρέα, δεν θέλω να σε στεναχωρήσω αλλά µιας και επέλεξες µια πιο… ηλεκτρική εκδοχή του «O fortuna» για το σποτάκι σου για να προσδώσεις µια νότα εκσυγχρονισµού στο εγχείρηµά σου, µήπως να έκανες καλύτερα µια µάζωξη για την ακρόαση του νέου δίσκου των Iron Maiden; Είναι απολύτως βέβαιο ότι και περισσότερος κόσµος θα µαζευτεί και το κυριότερο πολύ πιο προοδευτικά µυαλά καθότι στο περί ου ο λόγος «Senjutsu» οι Iron Maiden ναι µεν πατάνε στις νόρµες του παρελθόντος, όµως δεν διστάζουν να πειραµατιστούν απευθυνόµενοι σε ένα κοινό που δεν θέλει να ακούει απλώς αναµασήµατα και ιδέες βγαλµένες από το χρονοντούλαπο της Ιστορίας. Του ίδιου χρονοντούλαπου στο οποίο θα έπρεπε να κλειστούν όσοι θέλουν να εκµεταλλευτούν το brand name ΠΑΣΟΚ και να το µετατρέψουν σε δεκανίκι της ∆εξιάς.

Βλέπεις, αγαπητέ Ανδρέα, έχει παρέλθει η εποχή που το σηµιτικό ΠΑΣΟΚ κέρδιζε τις εκλογές από κεκτηµένη ταχύτητα χάρη στο brand name του, όπως ακριβώς και οι Iron Maiden όταν πουλούσαν εκατοµµύρια αντίτυπα των δίσκων που κυκλοφόρησαν µε τον Μπλέιζ Μπέιλι, ο οποίος δεν κατάφερε ποτέ να χωρέσει στα παπούτσια του Μπρους Ντίκινσον όταν εκείνος τράβηξε τον µοναχικό του δρόµο µέχρι να επιστρέψει.

Η διαφορά βέβαια είναι ότι το brand name των Iron Maiden είναι πολύ πιο ισχυρό και µπορεί να συσπειρώσει ακόµη και όταν λείπουν οι φρέσκες ιδέες. ∆ιαφορετικά δεν θα µαζεύονταν ποτέ 35.000 άνθρωποι για να τους δουν, όπως έγινε το 2018 στη Μαλακάσα. Στις συγκεντρώσεις του Λοβέρδου βλέπουµε µόνο τους… 35, χωρίς τα µηδενικά, στους οποίους πιθανότατα περιλαµβάνονται και οι σερβιτόροι.

Οι Iron Maiden µε τα πάνω και τα κάτω τους έχουν µια µοναδική ικανότητα όχι µόνο να διατηρούν τον πυρήνα των οπαδών τους αλλά και να δηµιουργούν και µια νέα γενιά φανατικών οπαδών. Είναι τα νέα παιδιά που θα σκαλίσουν τη δισκοθήκη των γονιών τους και που δίπλα στα ιστορικά άλµπουµ θα προσθέσουν τα καινούργια. Είναι τα παιδιά που πήραν οι γονείς από το χέρι και τα ανέβασαν στους ώµους τους για να δουν τι σηµαίνει να βλέπεις τους Iron Maiden ζωντανά ακόµη και τώρα που βαδίζουν στην έκτη δεκαετία της ζωής τους. Είναι τα παιδιά που οι γονείς τους µεγάλωσαν στα χρόνια του ΠΑΣΟΚ παρακολουθώντας προεκλογικές συγκεντρώσεις στους ώµους των δικών τους γονιών, αλλά κανείς δεν θα τα πάρει από το χέρι για να τα πάει σε µια συνάθροιση του Ανδρέα… του Λοβέρδου ντε!

INF0

Ο νέος δίσκος των Iron Maiden με τίτλο «Senjutsu» κυκλοφορεί στις 3 Σεπτεμβρίου από τη Warner Music

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter