ΠΑΣΟΚ: «Παράθυρο» για συνεργασίες

ΠΑΣΟΚ: «Παράθυρο» για συνεργασίες

Επανέρχεται ακόμη και στη σύνθεση των ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ το σύνθημα του συνεδρίου του «Η κοινωνία στο προσκήνιο», πασπαλισμένο όμως με τη λάμψη προσώπων μεγάλης επικοινωνιακής εμβέλειας που να φτάνουν ως τα γήπεδα αλλά και τα τηλεοπτικά στούντιο. Παράλληλα, είναι συνεχής η διερεύνηση των δυνατοτήτων που υπάρχουν για την αξιοποίηση τόσο στην κεντρική πολιτική σκηνή (όποτε κι αν προκηρυχθούν από τούδε και στο εξής – για άνοιξη του 2023 κάνει λόγο τελευταία το Μαξίμου) όσο και στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης (προγραμματισμένες για τον Οκτώβριο του 2023) προσώπων με επιστημονικό βάρος αλλά και με δράση σε μαζικούς χώρους. Η ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη επιδιώκει να επενδύσει την εκλογική μάχη με υποψηφιότητες που να έχουν ενωτικά χαρακτηριστικά στην κοινωνική βάση του ΠΑΣΟΚ αλλά και αποδοχή σε ένα ευρύτερο ακροατήριο.

Πάντως, αίσθηση προκάλεσε η (μισή) διαφοροποίηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Λοβέρδου από την επίσημη γραμμή της Χαριλάου Τρικούπη στη Βουλή, την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου, σχετικά με το νομοσχέδιο της ΝΔ για το ΕΣΥ. Αν και ο Ανδρ. Λοβέρδος δεσμεύτηκε να το καταψηφίσει, δεν συνυπέγραψε το αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας που τέθηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Στον χώρο της Χαριλάου Τρικούπη θεωρείται βέβαιη η εκλογική κάθοδος στον Νότιο Τομέα του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή και θρυλικού τερματοφύλακα Νίκου Σαργκάνη, ενώ από την παρουσίαση των δελτίων καιρού ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου, ο οποίος ήδη ανέλαβε καθήκοντα αναπληρωτή γραμματέα του τομέα Πολιτικής Προστασίας του ΠΑΣΟΚ. Την ίδια ώρα η προσπάθεια να υπάρχει αναγνωρισιμότητα σε στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη αποτυπώθηκε και στους τομείς του ΠΑΣΟΚ, όπως στην περίπτωση της τηλεπαρουσιάστριας Κατερίνας Λάσπα, που αναλαμβάνει γραμματέας του τομέα Εθελοντισμού και Κοινωνικών Κινημάτων, αλλά και του ηθοποιού Νίκου Ορφανού, πρώην στελέχους στο Ποτάμι, που ανέλαβε καθήκοντα γραμματέα Πολιτισμού.

Πάντως η επιτροπή ψηφοδελτίων με επικεφαλής τον Ευάγγελο Αργύρη, αλλά και στελέχη που τον πλαισιώνουν όπως ο Μανώλης Οθωνας έχουν να συνθέσουν, μαζί με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη, ένα δυναμικό παζλ που να κρατά εσωκομματικές ισορροπίες αλλά και να στέλνει πολιτικά μηνύματα ισχυροποίησης του ΠΑΣΟΚ, ενώ ενόψει μετεκλογικών εξελίξεων να αφήνει «παράθυρα» για συνεργασίες σε εθνικό επίπεδο αλλά ανοιχτές τις διεργασίες για τις τοπικές κάλπες.

Προσωπικότητες στο επικρατείας

Στο ψηφοδέλτιο επικρατείας αναμένεται να συμπυκνωθεί τόσο η προσπάθεια για προσέλκυση ψήφων μέσω της αναγνωρισιμότητας των προσώπων όσο και η σηματοδότηση των δυνατοτήτων πολιτικής διεύρυνσης μέσω προσωπικοτήτων καταξιωμένων στον χώρο τους. Ο οικονομολόγος και πανεπιστημιακός Νίκος Χριστοδουλάκης, που αποτελεί τον προγραμματικό στυλοβάτη της Χαριλάου Τρικούπη, και ο συνταγματολόγος Νίκος Αλιβιζάτος αναμένεται να έχουν ρόλο.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter