ΠΑΣΟΚ: Τι άλλαξε από την προηγούμενη δήλωση για τα Marder;

ΠΑΣΟΚ: Τι άλλαξε από την προηγούμενη δήλωση για τα Marder;

Σχόλιο για τη δήλωση του πρωθυπουργού, σχετικά με την τοποθέτηση των Marder στον Έβρο, αντί για τα νησιά του Αιγαίου, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί έκαναν και οι υπεύθυνοι Άμυνας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ., Βασίλης Κεγκέρογλου και Θωμάς Χατζηαθανασίου.

«Μετά τη σημερινή δήλωση του πρωθυπουργού κατά τη συνάντησή του με τον Γερμανό Καγκελάριο, ότι τα γερμανικά τεθωρακισμένα Marder, που αντικαθιστούν τα BMP-1 που παραχωρήθηκαν στην Ουκρανία, θα προωθηθούν σε μονάδες του Έβρου και όχι στα νησιά του Αν. Αιγαίου, αναρωτιόμαστε τι άλλαξε από την προ μηνών δήλωση της κυβέρνησης ότι “η απομάκρυνση των BMP-1 από τα νησιά του Αν. Αιγαίου θα πραγματοποιηθεί μόνο μετά την άμεση αντικατάστασή τους από τα νεοαποκτηθέντα γερμανικά Marder”», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

«Ανεξάρτητα από την επιχειρησιακή αξιοποίηση των τεθωρακισμένων Marder στο πεδίο του Έβρου, με την προϋπόθεση βέβαια του κατάλληλου εξοπλισμού τους και της σχετικής εκπαίδευσης των πληρωμάτων τους, το κενό που δημιουργείται στην ισχύ πυρός στα νησιά του Αν. Αιγαίου είναι υπαρκτό, ακόμη και με την τοποθέτηση άλλων εκ των υπαρχόντων τεθωρακισμένων του Στρατού Ξηράς. Αυτό το κενό δεν μπορεί να καλυφθεί παρά μόνο με την εκεί τοποθέτηση τεθωρακισμένων αντίστοιχης ή καλύτερης ισχύος πυρός των BMP-1», καταλήγουν.

Διαβάστε επίσης:

Ωμή παραδοχή Μητσοτάκη κάνει… σμπαράλια το απόρρητο: Στον Έβρο και όχι στα νησιά τα γερμανικά τεθωρακισμένα Marder

Σιωπηρή παραδοχή Παναγιωτόπουλου για τη μη αποστολή στα νησιά των γερμανικών τεθωρακισμένων – Σκέψεις για νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter