Πάσχα 2017: Πόλεμος στη Χίο για τον …πόλεμο με τις ρουκέτες

Πάσχα 2017: Πόλεμος στη Χίο για τον …πόλεμο με τις ρουκέτες

Ο νόμος θα εφαρμοστεί στο ακέραιο, δήλωσε νωρίς σήμερα το πρωί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ανώτερο στέλεχος της Ελληνικής Αστυνομίας αναφορικά με τις ρουκέτες, το βράδυ της Ανάστασης, στα πλαίσια του εθίμου του ρουκετοπόλεμου στο Βροντάδο της Χίου.

Όπως είπε, από τη στιγμή που υπάρχουν πολίτες, οι οποίοι αντιδρούν υπερασπίζοντας -όπως εκείνοι δηλώνουν- την περιουσία τους κι έχουν στείλει εξώδικα στην Αστυνομία, η δε εισαγγελία πρωτοδικών Χίου έχει διατάξει προκαταρκτική εξέταση, «η αστυνομία δεν έχει άλλο δρόμο από το να κάνει αυτό που ορίζεται από τους νόμους».

Με τον τρόπο αυτόν, η αστυνομία έμμεσα απαντά στον δήμαρχο Χίου που επικαλείται το εθιμικό δίκαιο για να υπερασπιστεί το έθιμο και τη διατήρησή του. Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για έθιμο που έρχεται από τα χρόνια της Τουρκοκρατίας και δεν τηρήθηκε παρά μόνον στα χρόνια της ναζιστικής κατοχής της Χίου, στα πρώτα χρόνια της Δικτατορίας και πέρυσι, όταν και πάλι αντέδρασαν κάτοικοι από τις «αντιμαχόμενες» -σύμφωνα με το έθιμο- ενορίες του Αγίου Μάρκου και της Παναγίας της Ερυθιανής.

Εξάλλου, περιπολίες -ακόμη και ελέγχους αυτοκινήτων- πραγματοποιούν, σύμφωνα με τον Σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ, αστυνομικοί στο Βροντάδο. Την ίδια ώρα αυτοδιοικητικοί και έντονη φημολογία επιμένουν ότι «οι ρουκέτες το βράδυ της ανάστασης θα πέσουν».

Χθες στο πλαίσιο των διενεργούμενων ερευνών βρέθηκαν «ρουκετοσύρτες», δηλαδή κατασκευές για την εκτόξευση των ρουκετών. Πάντως, κάτοικοι του Βροντάδου εφιστούν την προσοχή που απαιτείται για τις περσινές ρουκέτες που πιθανόν να χρησιμοποιηθούν φέτος και είναι άνγωστο το πώς θα «αντιδράσουν» κατά τη ρίψη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter