Πάσχα Νομοθετικού Περιεχομένου – Στο Documento που κυκλοφορεί εκτάκτως σήμερα – μαζί το Docville

Πάσχα Νομοθετικού Περιεχομένου – Στο Documento που κυκλοφορεί εκτάκτως σήμερα – μαζί το Docville

H κυβέρνηση Μητσοτάκη αδειάζει το μαξιλάρι των ταμειακών διαθεσίμων με υπόγειες κινήσεις για να μη δίνει λογαριασμό πού πάνε τα λεφτά.

Στρώνουν χαλί για μνημόνιο και μαστίγιο

Λεφτά υπάρχουν για αναθέσεις με ΠΝΠ σε φίλους

Ο… μεσσίας Κυριάκος ανεβάζει πάλι στον Γολγοθά τους εργαζόμενους και τη «μεσαία τάξη»

Ι.Σ. Καριώτης. Αλέξης Τσίπρας: Ο φανοστάτης και το αγύριστο κεφάλι

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΘ: Γιατροί και νοσηλευτές γράφουν για μια καλύτερη δημόσια υγεία

ΔΟΜΗ ΜΑΛΑΚΑΣΑΣ για πρόσφυγες και μετανάστες: Μοίρασαν 4,5 εκατομμύρια ευρώ με ανάθεση που βαφτίστηκε διαγωνισμός

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ: «Έγινα πειραματόζωο γιατί θέλω να σωθούν ζωές».

ΕΥΑΛΩΤΕΣ ΟΜΑΔΕΣ: Κραυγή αγωνίας από Ρομά και κρατούμενους

ΧΡΥΣΕΣ ΜΠΙΖΝΕΣ: Βlackrock και ΕΕ κάνουν… ευκαιρία τον κορονοϊό.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Μετεξαταστέο στην ύλη των Πανελλαδικών

ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΠΟ: Άρχισε το ματς για τους βαρόνους του ποδοσφαίρου.

Σε αυτό το τεύχος αρθρογραφούν: Χάρης Καστανίδης, Δημήτρης Καλτσώνης, Κώστας Θερμογιάννης

To Docville

Τα ΜΜΕ τον καιρό της πανδημίας στο Docville που κυκλοφορεί με το Documento

«Σε τι κόσµο ζούµε;» αναρωτιέται ο δημοσιογράφος και μεταδιδακτορικός ερευνητής του τμήματος Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ Θωμάς Θ. Σιώμος για να καταλήξει στο συμπέρασμα πως «η χρήσιµη και αισιόδοξη απάντηση σε αυτό το ερώτηµα είναι ότι ζούµε στον κόσµο που επιλέξαµε να ζούµε. Για να αλλάξουµε αυτό τον κόσµο πρέπει να επιλέξουµε να ζήσουµε την αλλαγή του».

Ο Γιάννης Σκαρπέλος, καθηγητής Οπτικού Πολιτισμού στο τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Πάντειου Πανεπιστημίου, διερευνά τη στάση και τη συμπεριφορά των ΜΜΕ σε συμθήκες όχι πραγματικού πολέμου, αλλά μιας μεταφοράς του πολέμου.

Η Λίζα Τσαλίκη, αναπληρώτρια καθηγήτρια του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, καταγράφει πώς τα μέσα του εξωτερικού χειρίζονται θέματα που σχετίζονται με τη δημιουργική εκμετάλλευση του χρόνου του εγκλεισμού μας.

Ο αναπληρωτής καθηγητής του τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ Αντώνης Σκαμνάκης εξετάζει τη στάση των μέσων μαζικής ενημέρωσης απέναντι στην υγειονομική κρίση, στις τάσεις συγκέντρωσης στον χώρο τους και στην πολιτική εξουσία.

Ο Λουκάς Καρνής, communications director @ Parachute X Typeroom και editor-in-chief @ Typeroom, γράφει σχετικά με το πώς διαμορφώνεται το τοπίο στα διεθνή ΜΜΕ εξαιτίας της πανδημίας.

Ο αναπληρωτής καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας της Επικοινωνίας στο Πανεπιστήμιο της Τουλούζης Νίκος Σμυρναίος ξετυλίγει το νήμα της σκέψης του από την ηγεμονία της τηλεόρασης για να περάσει στα fake news, στις θεωρίες συνωμοσίας και τις online ριζοσπαστικές κοινότητες.

Η δημοσιογράφος και μεταφράστρια Φραγκώ Καράογλαν κάνει ιστορική επικόπηση της σχέσης των ΜΜΕ στην Τουρκία με το καθεστώς του Ερντογάν.

Η δημοσιογράφος Έμυ Ντούρου ανατρέχει στον ελληνικό Τύπο του 1918-19 για να καταγράψει τον τρόπο που οι εφημερίδες κάλυψαν την εξάπλωση της ισπανικής γρίπης στον τόπο μας.

Ο φωτορεπόρτερ και τέως πρόεδρος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας Μάριος Λώλος αναφέρει πως «σήμερα όποια διαφορετική φωνή εκτός από την κυρίαρχη ακουστεί να λέει ότι δεν είναι όλα καλώς καμωμένα γίνεται εχθρός του κράτους και της προσπάθειας κατά της επιδημίας».

Επίσης, ο Γιάννης Τριάντης γράφει για «ένα πεύκο μοναχό στη σχισμή του βράχου» ακι αποχαιρετά τον Περικλή Κοροβέση.

Και μην ξεχνάτε:

Η ηλεκτρονική έκδοση του Documento, μαζί με HotDoc HISTORY που αυτό το τεύχος τους είναι αφιερωμένο στους Μικρασιάτες και τα τραγούδια τους, διατίθεται από τις πλατφόρμες Readpoint.com και pressreader.com

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter