Πάτησε στα πτώματα με φασιστική μπότα: «Καλύτερα φασίστες, παρά ξεφτίλες»

Πάτησε στα πτώματα με φασιστική μπότα: «Καλύτερα φασίστες, παρά ξεφτίλες»

Δίχως ίχνος σεβασμού στο τριήμερο εθνικό πένθος για τις φονικές πυρκαγιές στην Αν. Αττική, ο χρυσαυγίτης βουλευτής, Χρήστος Παππάς, σαν απριλιανός στρατοδίκης επέρριψε ευθύνες σκυλεύοντας τη μνήμη των θυμάτων ενόσω ακόμα δεν είναι γνωστό το μέγεθος της τραγωδίας. «Καλύτερα φασίστες, παρά ξεφτίλες» παραδέχτηκε κυνικά.

Παρά το κλίμα πολιτικής σύμπνοιας για την υπερψήφιση των έκτακτων μέτρων του Κοινοβουλίου προς ανακούφιση και στήριξη των πληγέντων στη συνεδρίαση του τμήματος, το μέλος της νεοναζιστικής οργάνωσης έμοιαζε σαν να πατά πάνω στα πτώματα της πυρκαγιάς προς άγραν ψήφων, πουλώντας αντισυστημικό ανάστημα με επικλήσεις σε σύμβολα, σημαίες και Θεία.

«Δεν θα σιωπήσουμε» είπε στην αρχή της τοποθέτησής του και χαρακτήρισε εγκληματικό και αδηφάγο μόρφωμα που πνίγει και καίει πολίτες το κράτος. Ανέγνωσε δηλώσεις του Ν. Τόσκα, επαναλαμβάνοντας τρις τη λέξη «ντροπή» και ισχυρίστηκε πως τώρα είναι η ώρα για την απόδοση ευθυνών. Την στιγμή που οι αγνοούμενοι είναι δεκάδες, ο Παππάς διερωτήθηκε: «Θέλετε να κερδίσετε χρόνο; Θέλετε να ξεχαστεί;», προφασιζόμενος ότι μεταφέρει τις απορίες και τις ανησυχίες του κόσμου.

«Ως άθεοι αριστεροί τώρα επικαλείστε τον Θεό και κάνετε λόγο για θεομηνία» είπε ο υπόδικος, υποστηρίζοντας πως «σύντομα θα πάρετε την απάντηση που σας πρέπει και μαζί με τους Έλληνες εμείς θα σηκώσουμε την τραυματισμένη σημαία και πάλι ψηλά».

Η παρέμβαση Βούτση και η φασιστική παραδοχή

Ο πρόεδρος της Βουλής αμέσως μετά την αναίσχυντη ψηφοθηρία του μέλους της εγκληματικής – νεοναζιστικής οργάνωσης, παρενέβη επισημαίνοντας πως κάθε πολιτική δύναμη με τον πολιτικό της λόγο «επανατοποθετεί και επιβεβαιώνει την ταυτότητα και την ιδεολογία της».

Τα λεγόμενα του κ. Βούτση προκάλεσαν την αντίδραση -αλλά και παραδοχή- του χρυσαυγίτη, ο οποίος είπε μιλώντας εκτός μικροφώνου: «Καλύτερα φασίστες, παρά ξεφτίλες». Την φράση επανέλαβε ο Νίκος Βούτσης ζητώντας να μην γραφτεί στα πρακτικά λόγω της ημέρας, με βουλευτές αλλά και τον ίδιο τον πρόεδρο της Βουλής να επιβεβαιώνει στο documentonews.gr ότι πρόκειται για τα λεγόμενα του υπόδικου χρυσαυγίτη επί λέξει. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter