Πάτος

Πάτος

Φαίνεται ότι η 108η θέση της Ελλάδας σχετικά με την ελευθερία του Τύπου σύμφωνα με τους σχετικούς δείκτες που δημοσιεύουν κάθε χρόνο οι «Δημοσιογράφοι χωρίς Σύνορα» είναι πολύ υψηλή για να περιγράψει αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα επί κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη.
Και αυτό είναι πολύ εύκολο να αποδειχθεί. Η χώρα από τη Δευτέρα βρίσκεται στη δίνη ενός πύρινου εφιάλτη με τους κατοίκους στην Ιτέα και στο Κρανίδι να ζουν μια νύχτα κόλασης.

Μόνο που για τα κρατικά Μέσα Ενημέρωσης καθώς και για αυτά της λίστας Πέτσα είναι απλά καλοκαίρι. Ταυτόχρονα εξαφανισμένο από τον φιλοκυβερνητικό έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο είναι και το πόρισμα για το σκάνδαλο Novartis με την αποκάλυψη της στημένης σκευωρίας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Είναι τέτοια η αντιστροφή της πραγματικότητας που πραγματοποιούν, που για το δικαστικό πόρισμα σχετικά με το σκάνδαλο Novartis προσπαθούν να πείσουν ότι φταίει η ανεξάρτητη δικαιοσύνη.

Αντί για τα δύο σημαντικότατα αυτά γεγονότα οι τηλεθεατές και οι αναγνώστες των εφημερίδων εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων ακούν και διαβάζουν τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να επιμένει στον τοξικό του λόγο, τον υπουργό Οικονομικών να πανηγυρίζει για την πορεία της οικονομίας ενώ οι ανεξέλεγκτες αυξήσεις κατατρώγουν τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς και τους πολίτες να μην διαθέτουν τα χρήματα να πάνε ούτε για μια εβδομάδα διακοπές.

Αν η Ελλάδα της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη έχασε τριάντα οκτώ θέσεις σε μια χρονιά στην Ελευθερία του Τύπου και βρίσκεται στην 108η θέση μεταξύ 180 κρατών, αν κοιτάξει την πλειοψηφία των πρωτοσέλιδων της Τρίτης ή ακούσει τα πρωινάδικα και το ποιες ειδήσεις μεταδίδουν η πραγματική της θέση θα πρέπει να είναι στον πάτο της λίστας.

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter