"Χαιρετίζουμε την απόφαση του Υπ. Εσωτερικών"

Πατούλης: Ανάσα για πολίτες, επιχειρήσεις και Δήμους η επαναφορά της ρύθμισης οφειλών

Την ικανοποίησή του για την επαναφορά της ρύθμισης οφειλών φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων προς τους δήμους εκφράζει με δήλωσή του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης.

«Χαιρετίζουμε την απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών να ικανοποιήσει ένα πάγιο αίτημα της ΚΕΔΕ και να προχωρήσει στη συγκεκριμένη ρύθμιση, που είναι προς όφελος του κοινωνικού συνόλου», τονίζει και προσθέτει:

«Η ρύθμιση διευκολύνει τους πολίτες και τις επιχειρήσεις που υφίστανται το βάρος των ληξιπρόθεσμων οφειλών, να διευθετήσουν τα χρέη τους προς τους Δήμους σταδιακά, μία δυνατότητα ιδιαίτερα αναγκαία και ωφέλιμη, δεδομένων των δύσκολων οικονομικών συνθηκών που επικρατούν στη χώρα.

Παράλληλα πρόκειται για μία απόφαση που θα δώσει τη δυνατότητα στους Δήμους οι οποίοι ασφυκτιούν οικονομικά, να προχωρήσουν σε παρεμβάσεις υπέρ των τοπικών κοινωνιών, με έμφαση στην αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες».

Η ΚΕΔΕ θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό των πολιτών με προτάσεις που έχουν αναπτυξιακό πρόσημο και είναι στην κατεύθυνση της βελτίωσης της ποιότητας της ζωής και της καθημερινότητας τους».

Υπενθυμίζεται ότι με τη συγκεκριμένη ρύθμιση δίνεται η δυνατότητα στους οφειλέτες των ΟΤΑ α? βαθμού να ρυθμίσουν τις οφειλές τους, έως και σε 100 δόσεις από οποιαδήποτε αιτία (τέλη, πρόστιμα, φόροι, κλήσεις ΚΟΚ, εισφορές, μισθώματα κλπ.), τις ήδη βεβαιωμένες και αυτές που θα βεβαιωθούν μέχρι 30/09/2017, κατόπιν αιτήσεως εντός τεσσάρων μηνών από την έναρξη ισχύος του νόμου. Ο νόμος δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ στις 31/07/2017.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.