Πατούλης και Άδωνις «σκαρώνουν» την είσοδο του ιδιωτικού «επιχειρείν» στα δημόσια πανεπιστήμια

Πατούλης και Άδωνις «σκαρώνουν» την είσοδο του ιδιωτικού «επιχειρείν» στα δημόσια πανεπιστήμια

Διαδοχικές συναντήσεις με τον υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων Α. Γεωργιάδη και τον υφ. Ανάπτυξης Γ. Τσακίρη, είχε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης χθες, Παρασκευή με θέμα τα έργα μέσω ΕΣΠΑ και του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων που θα δρομολογηθούν στην Αττική.

Ο κ. Πατούλης δείχνει ιδιαίτερη δραστηριοποίηση ως Περιφερειάρχης σε θέματα… επιχειρείν, καθώς στ οσχετικό δελτίο τύπου μετά την συνάντησή του με τον Αδ. Γεωργιάδη, μεταξύ άλλων περιγράφονται πρωτοβουλίες σχετικές με «προγράμματα ανάδειξης της νεοφυούς επιχειρηματικότητας» στο όνομα υποτίθεται της «διεύρυνσης των θέσεων εργασίας». 

Αίσθηση ωστόσο προκαλεί πως στο σχεδιασμό της νέας διοίκησης της Περιφέρειας είναι η «σύνδεση του επιχειρείν με Πανεπιστημιακά ιδρύματα και επιμελητήρια, μέσα από εκπαιδευτικά κέντρα τα οποία θα απευθύνονται σε νέους ανθρώπους», όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά. 

Ο νέος περιφερειάρχης θα επιχειρήσει να βάλει για τα καλά τις επιχειρήσεις και τον ιδιωτικό τομέα μέσα στα δημόσια πανεπιστήμια. Να δούμε τι είδους αντιδράσεις θα προκαλέσει μια τέτοια επιλογή εντός της πανεπιστημιακής κοινότητας που ειδικά την τελευταία περίοδο σημειώνονται σοβαρές φοιτητικές αντιδράσεις στην ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική στην Παιδεία. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter