Πάτρα: «Αιφνίδια απόφαση για fast track τηλεξεταστική» – Τι καταγγέλλουν οι φοιτητές της Αρχιτεκτονικής

Πάτρα: «Αιφνίδια απόφαση για fast track τηλεξεταστική» – Τι καταγγέλλουν οι φοιτητές της Αρχιτεκτονικής
Φωτογραφία αρχείου / Eurokinissi

Τον εξαναγκασμό τους σε fast track τηλεξεταστική καταγγέλλουν οι φοιτητές της Αρχιτεκτονικής Πατρών. Οι αρχές του Τμήματος πήραν απόφαση που έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τις αποφάσεις του φοιτητικού συλλόγου, αλλά και του Σωματείου των μελών ΔΕΠ. Σύμφωνα με την απόφαση, στην εξεταστική οι φοιτητές καλούνται ταυτόχρονα να δώσουν και μαθήματα του εαρινού εξαμήνου!

Ο Φοιτητικός Σύλλογος Αρχιτεκτονικής Πατρών καταγγέλλει τον πρόεδρο του Τμήματος, Ιωάννη Αίσωπο, ότι χαρακτηρίζει τους φοιτητές ως «αντιδημοκρατικούς» και «υπονομευτές του πανεπιστημίου», ενώ καλεί τους καθηγητές να μην ενδώσουν στην εφαρμογή εξετάσεων εξ αποστάσεως.

Η καταγγελία του ΦΣ Αρχιτεκτονικής Πατρών:

«Καταγγέλλουμε τις εκβιαστικές πρακτικές του τμήματος μας που σαμποτάρουν τις αποφάσεις του ΦΣ μας και του σωματείου των μελών ΔΕΠ Πάτρας. Για πέμπτη συνεχόμενη εβδομάδα ο Φοιτητικός Σύλλογος Αρχιτεκτονικής πήρε απόφαση για κατάληψη και εναντίωση στην παράκαμψη του Συντάγματος και στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Το τμήμα μας έβγαλε αντιπαραθετική με την απόφαση του ΦΣ μας, ανακοίνωση πως θα διεξαχθεί ηλεκτρονική εξεταστική στις ημερομηνίες 12-23/02 και ταυτόχρονα με την εξεταστική μαθήματα εαρινού εξαμήνου. Εκτός από το γεγονός ότι η νέα ανακοίνωση έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την προηγούμενη, συμφώνα με την οποία «όλες οι εξετάσεις-παρουσιάσεις των υπολοίπων μαθημάτων και εργαστηρίων μεταφέρονται στην εξεταστική του Ιουνίου», είναι αιφνίδια και για το σύνολο των φοιτητών.

Αιφνίδια διότι μας ζητά να προετοιμαστούμε εντός πέντε ημερών για εξετάσεις των οποίων το αναλυτικό πρόγραμμα δεν είχε καν ανακοινωθεί. Αντιτίθεται στην ανακοίνωση της Κοσμητείας καθώς η εξέταση των εργαστηρίων μας κρίνεται απολύτως ανεπαρκής μέσω ηλεκτρονικών εξετάσεων, δεδομένης και της αυτονόητης διαδραστικότητας που απαιτεί σημαντικός αριθμός των μαθημάτων μας. Είναι κάτι που το έχουμε ζήσει εξάλλου και στη καραντίνα.

Με αυτή την πρακτική ασκείται πίεση σε όλους τους φοιτητές, οι οποίοι υλοποιούν τις αποφάσεις του ΦΣ.

Η πολεμική διάθεση από την πλευρά των καθηγητών μας εναντίον των αποφάσεων του ΦΣ μας έχει γίνει εμφανής εδώ και καιρό. Μας έχουν πει από υπονομευτές του δημόσιου πανεπιστημίου, έως και αντιδημοκρατικούς που μας χαρακτήρισε ο ίδιος ο πρόεδρος ο Ιωάννης Αίσωπος σε προσωπικά email. Πλέον δείχνουν ότι η ευθυγράμμιση με τις θέσεις της κυβέρνησης (που παρατηρούμε εδώ και καιρό), είναι ικανή να παρακάμψει τόσο τις αποφάσεις του ΦΣ όσο και του σωματείου των μελών ΔΕΠ. Καταγγέλλουμε τους καθηγητές του τμήματος αρχιτεκτονικής και του προέδρου.

Εμείς σας ζητάμε να καταγγείλετε αυτές τις πρακτικές και να στηρίξετε τον ΦΣ μας και τις αποφάσεις του. Πανελλαδικά οι Σύλλογοι ΔΕΠ όπως και η ΠΟΣΔΕΠ στηρίζουν τους δίκαιους αγώνες των φοιτητών και εναντιώνονται στο μέσο της τηλεξεταστικής, που αποτελεί κατασταλτικό μέσο στις κινητοποιήσεις μας ενάντια στο νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Απαιτούμε οι καθηγητές του τμήματός μας να μην προβούν σε τηλεξεταστική. Καλούμε σε στήριξη του αγώνα μας».

Διαβάστε επίσης:

Λουτρό αίματος στη Γλυφάδα: «Ήρθα να ξεκαθαρίσουμε» – Τα λόγια του δράστη πριν ανοίξει πυρ (Photos)

Ξανά στους δρόμους φοιτητές και υγειονομικοί – Τρεις κινητοποιήσεις τη Δευτέρα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter