Πάτρα: Αποκλεισμό καταγγέλλουν δημοσιογράφοι από την κάλυψη της επίσκεψης Κικίλια στο νοσοκομείο (Video)

Πάτρα: Αποκλεισμό καταγγέλλουν δημοσιογράφοι από την κάλυψη της επίσκεψης Κικίλια στο νοσοκομείο (Video)

Ανακοίνωση με την οποία καταγγέλλει προσπάθεια αποκλεισμού από την κάλυψη της επίσκεψης του Βασίλη Κικίλια στο νοσοκομείο Πάτρας, εξέδωσε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου- Ηπείρου- Νήσων

Η ΕΣΗΕΠΗΝ καταγγέλλει ότι απαγορεύτηκε η δυνατότητα πρόσβασης ακόμη και έξω από το κέντρο της Διοίκησης, από άτομα που «δήλωσαν υπεύθυνοι ασφαλείας».

Η Ένωση καλεί τόσο τη διοίκηση του Νοσοκομείου όσο και της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας να παρέμβει και να ξεκαθαρίσει ότι δεν υπάρχει οποιαδήποτε εμπλοκή «σε αυτή την κατάφωρη παραβίαση συνταγματικών διατάξεων».

Ο υπουργός Υγείας επισκέφθηκε την Πάτρα για τα εγκαίνια επαναλειτουργίας της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής και σύμφωνα με τοπικά Μέσα, αναγκάστηκε να μπει στο κτίριο από την πίσω πόρτα, αποφεύγοντας τόσο τους εκπροσώπους του Τύπου όσο και μέλη της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αχαΐας και του Εργατικού Κέντρου Πάτρας που πραγματοποίησαν συμβολική συγκέντρωση, παρουσία του δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη.

«Ο Υπουργός, ο οποίος επέτρεψε μόνο την είσοδο της ΕΡΤ στα εγκαίνια, πέραν από τον… κορονοϊό, απέφυγε και τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων σχετικά με τη στελέχωση και το βαθμό ετοιμότητας της κλινικής, αλλά και για μια σειρά άλλων καυτών θεμάτων που αφορούν την υγειονομική κατάσταση στο Νομό», αναφέρει μεταξύ άλλων το thebest.gr.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΠΗΝ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου- Ηπείρου- Νήσων, καταδικάζει την προσπάθεια αποκλεισμού επαγγελματιών δημοσιογράφων από την κάλυψη της επίσκεψης του υπουργού Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια, στο Περιφερειακό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών.

Σε συναδέλφους απαγορεύτηκε η δυνατότητα πρόσβασης, ακόμη και έξω από το κτίριο της Διοίκησης του Νοσοκομείου, από άτομα τα οποία δήλωσαν υπεύθυνοι ασφαλείας και αποφάσισαν ότι πρέπει να παρεμποδιστεί το δημοσιογραφικό έργο, προφανώς καθ’ υπέρβαση των αρμοδιοτήτων και καθηκόντων τους.

Εάν δεν αποτελεί άστοχη πρωτοβουλία των ιδίων, θα πρέπει άμεσα, τόσο η διοίκηση του Νοσοκομείου, όσο και της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας να ξεκαθαρίσουν ότι δεν εμπλέκονται καθ’ οιονδήποτε τρόπο σε αυτή την κατάφωρη παραβίαση συνταγματικών διατάξεων και ως θεσμικοί φορείς διασφαλίζουν απαρέγκλιτα την ελεύθερη πρόσβαση των εκπροσώπων του Τύπου.

Η προσπάθεια ορισμένων να εισαγάγουν νέα ήθη και κανόνες στον τρόπο με τον οποίο οι δημοσιογράφοι θα επιτελούν το καθήκον τους, είναι προδήλως καταδικαστέα και εν πολλοίς καταδικασμένη να αποτύχει.

Η «αστυνόμευση» των εκπροσώπων του Τύπου, ειδικώς μάλιστα για θέματα που άπτονται της δημόσιας Υγείας, είναι εξόχως προσβλητική πράξη για ένα κλάδο που -επί ένα χρόνο σχεδόν- συμβάλλει στην έγκυρη ενημέρωση των πολιτών για το ζήτημα της πανδημίας, με κίνδυνο πολλές φορές, για την προσωπική τους υγεία.

Περιοριστικά μέτρα στην πρόσβαση των δημοσιογράφων, άρα και της ενημέρωσης της κοινωνίας, δεν νοούνται σε μια Δημοκρατία και όσοι επιχειρούν να τα εφαρμόσουν προσφέρουν κάκιστες υπηρεσίες στο κοινωνικό σύνολο και στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter