Πάτρα: Δείτε πού έκρυβαν 1,5 εκατομμύριο πακέτα λαθραίων τσιγάρων – Συνελήφθη 36χρονος (Photos)

Πάτρα: Δείτε πού έκρυβαν 1,5 εκατομμύριο πακέτα λαθραίων τσιγάρων – Συνελήφθη 36χρονος (Photos)

Καλά στημένη φαίνεται πως ήταν η μεταφορά λαθραίων τσιγάρων μέσω του λιμανιού της Πάτρας.

 Σε φορτηγό το οποίο επρόκειτο να επιβιβαστεί, το απόγευμα της Τετάρτης, σε πλοίο με προορισμό την Ιταλία, εντοπίστηκαν ένα εκατομμύριο οκτακόσιες δέκα χιλιάδες εξακόσια τσιγάρα, διάφορων επωνυμιών, για τα οποία δεν διέθετε νόμιμα παραστατικά κατοχής και διακίνησης.

Συγκεκριμένα σε έλεγχο που έγινε από στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πατρών, μέσα σε μεταλλικο κύλινδρο που μετέφερε το φορτηγό, βρέθηκαν το λαθραίο εμπόρευμα. Συνελήφθη ο 36χρονος οδηγός και κατασχέθηκε το όχημα.



Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟΥ

Στη σύλληψη ενός 36χρονου οδηγού φορτηγού για μεταφορά λαθραίων τσιγάρων, κατά παράβαση του αρ. 155 παρ. 1β & 2Ζ του Ν. 2960/01 Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας «Περί Λαθρεμπορίου», προέβησαν απογευματινές ώρες χθες στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.

Συγκεκριμένα, σε διενεργηθέντα έλεγχο στο νότιο λιμένα Πάτρας, από στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών της οικείας Λιμενικής Αρχής, σε φορτηγό όχημα (τράκτορας/επικαθήμενο) το οποίο επρόκειτο να φορτωθεί σε Ε/Γ – Ο/Γ πλοίο με προορισμό λιμένα Ιταλίας, διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω μετέφερε εντός του χώρου του επικαθήμενου εννέα (09) παλέτες με μεταλλικές ταινίες σε κυλίνδρους όπου κάθε ένας κύλινδρος, περιείχε σε ειδικά διαμορφωμένη -κρύπτη – κατασκευή λαθραία τσιγάρα.

Κατόπιν καταμετρήσεως της ανωτέρω ποσότητας τσιγάρων εντοπίστηκαν συνολικά εννέα χιλιάδες πενήντα τρεις (9.053) κούτες τσιγάρων, ήτοι ενενήντα χιλιάδες πεντακόσια τριάντα (90.530) πακέτα ήτοι ένα εκατομμύριο οκτακόσιες δέκα χιλιάδες εξακόσια (1.810.600) τσιγάρα, διάφορων επωνυμιών, για τα οποία δεν διέθετε νόμιμα παραστατικά κατοχής και διακίνησης.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, που διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκε το ανωτέρω φορτηγό όχημα, μία συσκευή πλοήγησης καθώς και η εν λόγω ποσότητα λαθραίων τσιγάρων.

Πηγή: tempo24news

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter