Πάτρα: Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στην Πισπιρίγκου για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας

Πάτρα: Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στην Πισπιρίγκου για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συρροή για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών της, Μαλένας και Ίριδας Δασκαλάκη, ασκήθηκε σε βάρος της ήδη προφυλακισμένης για ανθρωποκτονία αλλά και απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας, Ρούλας Πισπιρίγκου.

Οι εισαγγελείς Αντώνης Ελευθεριάνος και Απόστολος Ανδρέου ολοκλήρωσαν την προκαταρκτική έρευνα και έκριναν πως υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι η Ρ. Πισπιρίγκου, έχει αφαιρέσει τη ζωή και των άλλων δύο παιδιών της.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες η δίωξη βασίστηκε στην ιατροδικαστική έκθεση των Καρακουκη – Καλόγρηα, αλλά και στο γεγονός πως και οι δύο πράξεις έγιναν παρουσία της κατηγορούμενης. Παράλληλα επιβαρυντικά για τη Ρ. Πισπιρίγκου λειτούργησε και το ότι φέρεται να το έχει κάνει και άλλες φορές, όπως στην περίπτωση του πρώτου της παιδιού, της 9χρονης Τζωρτζίνας, πράγμα που δηλώνει ένα modus opernadi.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά τον θάνατο της 3,5 ετών Μαλένας οι γιατροί φαίνεται να περιγράφουν την εικόνα μιας μητέρας που φωνάζει αλλά το παιδί να είναι κρύο, με έναν από τους γιατρούς να καταθέτει χαρακτηριστικά για μια «εικόνα διακομιδής με ασθενοφόρο από απόσταση».

Οι εισαγγελικοί λειτουργοί στάθηκαν ιδιαίτερα στις καταθέσεις των γιατρών, αλλά και στο γεγονός ότι η Μαλένα περιγράφεται ως ένα παιδί κοινωνικό και χαρούμενο, που είχε ξεπεράσει τη λευχαιμία. Όπως μάλιστα λένε χαρακτηριστικά οι γιατροί στις καταθέσεις τους η μικρή Μαλένα, πέθανε εντελώς ξαφνικά, κάτι που θα μπορούσε να δικαιολογηθεί μόνο αν βρισκόταν στο τελευταίο στάδιο του καρκίνου, ενώ η Μαλενα το είχα ξεπεράσει και είχα ελεγχθεί ιατρικά πριν ξεκινήσει τη χημειοθεραπεία.

Το καταλυτικό στοιχείο που οδήγησε του δυο εισαγγελείς στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος της 6 μηνών Ίριδας ήταν προϊόν εγκληματικής ενέργειας, ήταν τα σημάδια αίματος στο στόμα της. Επιπλέον, η ύπαρξη αίματος αλλά και η νεκρική ακαμψία, που είχε ήδη επέλθει όταν έφτασαν οι διαδώστες, που διαπίστωσαν ότι το παιδί ήταν κρύο, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος είχε επέλθει ώρες πριν κληθούν να συνδράμουν.

Η δικογραφία διαβιβάστηκε ήδη στην ανάκριση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter