Πάτρα: Εννιάχρονος με κορονοϊό εισήχθη σε ΜΕΘ

Πάτρα: Εννιάχρονος με κορονοϊό εισήχθη σε ΜΕΘ

Στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Πατρών νοσηλεύεται ένα εννιάχρονο αγόρι, που έχει προσβληθεί από κορονοϊό. 

Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς, το παιδί εισήχθη το μεσημέρι στο νοσοκομείο με βαριά πνευμονία, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Open.

Ο εννιάχρονος εισήχθη στη ΜΕΘ Παίδων, σε θάλαμο αρνητικής πίεσης. Το παιδί δεν έχει διασωληνωθεί, αλλά του παρέχεται οξυγόνο. Οι γιατροί αναφέρουν ότι η κατάστασή του είναι σταθερή, ενώ διερευνάται αν έχει προσβληθεί από τη βρετανική μετάλλαξη του κορονοϊού ή τη νοτιοαφρικανική. Γι’ αυτό ελήφθη δείγμα που εστάλη για εξέταση σε ειδικά εργαστήρια στην Αθήνα. 

Μιλώντας στο iatropedia.gr, η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, Άννα Μαστοράκου, δηλώνει ότι θα διερευνηθεί, εάν υπάρχει εμπλοκή του μεταλλαγμένου στελέχους στη βαριά Covid-19 που ανέπτυξε το 9χρονο αγόρι:

«Ουσιαστικά ανέπτυξε πυρετό και πνευμονία και γι’ αυτό τον έχουν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Υπάρχουν πληροφορίες επιστημονικές ότι το βρετανικό στέλεχος επηρεάζει περισσότερο τη λειτουργία των ζωτικών οργάνων, απ’ ότι το βασικό στέλεχος και μερικές φορές και στα παιδιά. Φαίνεται ότι είναι πιο λοιμωγόνο και στα παιδιά. Ενώ το βασικό στέλεχος δεν είχε τέτοια λοιμωγόνο δύναμη. Οπότε αυτό το παιδί υποστηρίζεται πια με οξυγόνο», σημειώνει.

Το εννιάχρονο αγοράκι φέρεται να κόλλησε κορονοϊό από συγγενικό του πρόσωπο και συγκεκριμένα από την μητέρα του η οποία είναι εργαζόμενη νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter