Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper
Ευρηματικοί για ένα μπάνιο

Πάτρα: Κάνουν μπάνιο με κολάν και μπλούζες για ν' αποφύγουν τις τσούχτρες (Video)

Οι τσούχτρες φαίνεται πως ήρθαν για να μείνουν. Οι πατρινοί ούτε την Κυριακή δεν μπόρεσαν να κάνουν ένα ξέγνοιαστο μπάνιο και χωρίς το άγχος των μεδουσών που παραμένουν και ανά τακτά διαστήματα πλημμυρίζουν τις παραλίες. 

Κάποιοι μάλιστα κάνουν πλέον μπάνιο με τα ρούχα, ενώ οι περισσότεροι λουόμενοι κουβαλούν στην παραλία, αλοιφές και άλλα σκευάσματα για περίπτωση τσιμπήματος.

Είναι γεγονός πως αυτό το καλοκαίρι που φτάνει στο τέλος του, το περνάμε "αγκαλιά" με τσούχτρες και μέδουσες. Σημάδια από τσιμπήματα και βουτιές μετά φόβου συνθέτουν το σκηνικό, ενώ πριν βουτήξει κανείς ρωτά συνήθως άλλους λουόμενους αν έχει εντοπίσει κάτι "ύποπτο".

Και το πρωί της Κυριακής, στην πλάζ και παρά το γεγονός πως φημολογείται οτί οι τσούχτρες έχουν μειώθει και σε κάποιες περιπτώσεις πως εξαφανίστηκαν, οι λουόμενοι είχαν διαφορετική άποψη.

Οι λουόμενοι στην Πάτρα έχουν μάλιστα αναπτύξει και μέτρα αυτοπροστασίας από τις τσούχτρες, με πατέντες και αναγκαστικό ρουχισμό. Ο καθένας φορά ότι έχει, από μπλούζες και φόρμες εώς κολάν, έτσι ώστε να κάνει το μπάνιο του, αν και όχι τόσο βολικά, τουλάχιστον με μια σχετική ασφάλεια από το τσίμπημα μεδουσών και τσουχτρών που όπως φαίνεται ήρθαν για να μείνουν.

Το φαινόμενο με τις τσούχτρες δεν έχει εξαλειφθεί και αποτελεί σε κάθε παραλία του Πατραϊκού και του Κορισνθιακού, πρώτο θέμα συζήτησης μεταξύ των λουόμενων. Καθημερινά και τα φαινόμενα τσιμπημάτων τα οποία αντιμετωπίζονται κατα περίπτωση, ενώ πολλοί λουόμενοι πλέον αντί για αντιηλιακό και άλλα απαραίτηα για το μπάνιο και την ηλιοθεραπεία, κουβαλούν μαζί τους και το σπιτικό τους φαρμακείο πρωτης ανάγκης.

Οι επιχειρηματίες κατα περίπτωση και όσοι μπορούν αναπτύσσουν και δικά τους πλωτά μέσα όπως γίνεται και στον άγ. Νικόλαο Φωκίδας, με δίχτυα για ψάρεμα να ρίχνονται από καίκι της περιοχής ανοιχτά της παραλίας για να λειτουργήσουν ώς φράγμα στο φαινόμενο που φέτος ήρθε για να στερήσει ακόμη και εκείνα τα μπάνια του λαού.

Πηγή: thebest

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.