Η αίθουσα έκλεισε

Πάτρα: Κατέρρευσε το ταβάνι σε αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου - Τι λέει ο Δήμος (Photos)

Λίγο πριν κάνουν πρόβα οι μαθητές, κατέρρευσε μέρος της οροφής του Δημοτικού Ωδείου της Πάτρας στη διασταύρωση των οδών Μαιζώνος και Αράτου.

Πρόκειται για το κτίριο όπου παλιά στεγαζόταν το αρχαιολογικό μουσείο της Πάτρας.

Το κτίριο αποφασίστηκε να σφραγιστεί μέχρι να αποφανθούν οι μηχανικοί του Δήμου για τη δυνατότητά του να φιλοξενεί μαθητές.

Τι λέει ο Δήμος Πατρέων:

«Με αφορμή βλάβες που σημειώθηκαν στο κτήριο του Δημοτικού Ωδείου Πατρών (Αράτου και Μαιζώνος), θα θέλαμε να σημειώσουμε τα εξής:

Σημειώθηκε πτώση σοβάδων από την ψευδοροφή του ισογείου της αίθουσας εκδηλώσεων του Δημοτικού Ωδείου, που είναι παλιός τσατμάς. Αυτό έγινε γνωστό στη Δημοτική Αρχή τηλεφωνικά τη Δευτέρα το πρωί. Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου και έκαναν αυτοψία. Δόθηκε εντολή στην υπηρεσία του Ωδείου να κλειστεί η αίθουσα, καθώς και όλο το τμήμα του Δημοτικού Ωδείου που έχει είσοδο από Μαιζώνος. Δόθηκε εντολή να μεταφερθούν τα πιάνα που βρίσκονται στον 1ο όροφο. Στο συγκεκριμένο χώρο δεν υπήρχε δραστηριότητα αυτή την περίοδο (συναυλίες ή εκπαιδευτικές δράσεις ή μαθήματα).

Με αφορμή αυτό το γεγονός και επειδή ολοκληρώνονται από το Δήμο οι μελέτες επισκευών, εσωτερικών και εξωτερικών του κτηρίου, ώστε να δημοπρατηθεί στη συνέχεια η επισκευή του παλιού κτηρίου, θεωρήθηκε σκόπιμο να εξετάσουμε νέο χώρο μεταστέγασης. Το κτήριο παραδόθηκε στο Δήμο πριν τέσσερα χρόνια από την Αρχαιολογία, όπου πριν στεγαζόταν το Αρχαιολογικό Μουσείο και εκτίθονταν τα έργα.

Επίσης, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ότι συνολικά για επισκευές κτηρίων ο Δήμος Πατρέων ετησίως επιχορηγείται από την κυβέρνηση για τα 266 σχολεία, όλους τους δρόμους, όλα τα δημοτικά κτήρια και τις πλατείες, με ποσό εντελώς αναντίστοιχο των αναγκών.

Για μας είναι ύψιστης προτεραιότητας η ασφάλεια των παιδιών και των εργαζομένων. Το Δημοτικό Ωδείο, που είναι ένα κόσμημα για την πόλη μας, παρά τις δυσκολίες, θα συνεχίσει τη λειτουργία του καθώς και να παράγει σημαντικό πολιτιστικό έργο».

Πηγή: Tempo24.gr
ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.