Πάτρα: Καυγάδες για το καρναβάλι (Video)

Λες και δεν έχουμε προβλήματα να λύσουμε ή και να μαλώσουμε γι' αυτά! Φαίνεται ότι στην Πάτρα το καρναβάλι και οι διαδικασίες που το διέπουν είναι το μείζον θέμα αυτές τις μέρες. Καβγάς λοιπόν για το Καρναβάλι των Μικρών, δηλαδή την μεγάλη παρέλαση που συμμετέχουν μόνο - κι εδώ είναι το πρόβλημα - παιδιά.

Έτοιμος να παραιτηθεί στην περίπτωση που δεν δημιουργηθεί ένας καινούργιος κανονισμός ο οποίος θα προστατεύσει τον θεσμό δηλώνει ο υπεύθυνος τους Καρναβαλιού των Μικρών Θέμης Κανελλάκης. Ο κ. Κανελλάκης χαρακτήρισε «απαράδεκτη» την εικόνα που εμφάνισε η παρέλαση καθώς η συμμετοχή των ενηλίκων ήταν πάρα πολύ μεγάλη σε σημείο που κάποιες ομάδες να έχουν δύο ή και παραπάνω συνοδούς για κάθε παιδί.

Η καταστρατήγηση του ισχύοντος κανονισμού ήταν καταφανής κι έκανε εντύπωση ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες το Καρναβάλι των Μικρών της Πάτρας, «χτυπήθηκε» και από την εμπορευματοποίηση καθώς υπάρχουν καταγγελίες για επερχόμενη συμμετοχή πληρωμάτων με την ίδια στολή και το επόμενο Σαββατοκύριακο στο Πατρινό Καρναβάλι, κάτι που επίσης απαγορεύεται.

Το όλο θέμα μάλιστα έχει φθάσει μέχρι και την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ή και το υπουργείο Παιδείας κατά άλλες πληροφορίες. «Καταλαβαίνετε ότι αυτό είναι απαράδεκτο παρά τις εκκλήσεις που είχαμε κάνει στις συναντήσεις που είχαμε με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων. Δεν θα το έλεγα Καρναβάλι της Οικογένειας εγώ θα το έλεγα Καρναβάλι των μεγάλων, γιατί έχουμε παρατηρήσει φαινόμενα να είναι ένας γονιός, ένα παιδιά, να έχει δύο φίλους οικογενειακούς και να βγαίνει στο Καρναβάλι των Μικρών.

Δυστυχώς έχουμε και το φαινόμενο, αν και ο κανονισμός προβλέπει να μην συμμετέχουν με την ίδια στολή και στην μεγάλη παρέλαση, παρ’ όλα αυτά έχουν εισχωρήσει κάποιοι «έμποροι» οι οποίοι προωθούν μια στολή σε 2-3 παρελάσεις. Έχουμε συλλέξει τέτοια στοιχεία, έχουμε κάνει κάποιες παραστάσεις και στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας το ξέρει και διάβαζα ότι έχει φθάσει μέχρι και στο υπουργείο Παιδείας, δεν ξέρω πόσο αλήθεια είναι αυτό», σχολιάζει ο κ. Κανελλάκης.

Όπως εξηγεί ο επικεφαλής το Καρναβαλιού των Μικρών πρόσθεση του ίδιου και των άλλων μελών της Γνωμοδοτικής Επιτροπής είναι να μπει φραγμός στην ανεξέλεγκτη συμμετοχή ενηλίκων στην παρέλαση, ακόμα και με αποκλεισμό ομάδων που δεν ακολουθούν τις διατάξεις του κανονισμού. «Αμέσως μετά το Καρναβάλι έχουμε σκοπό να μπούμε στη διαδικασία αλλαγή του κανονισμού, που ίσως να προβλέπει και αποκλεισμό κάποιων σχολείων που δεν τον τηρούν.

Στόχος μας είναι να καλέσουμε τους αρχηγούς των ομάδων, Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, Φορείς γενικότερα, να δημιουργήσουμε έναν κανονισμό από την αρχή και να βάλουμε ένα πλαίσιο. Εάν δεν μπορέσουμε να το κάνουμε αυτό προσωπική μου γνώμη είναι αυτός ο κύκλος να κλείσει και να ξεκινήσει κάτι καινούργιο. Αυτή την στιγμή είναι η προσωπική μου άποψη και άποψη κάποιων μελών της γνωμοδοτικής επιτροπής», επισημαίνει ο κ. Κανελλάκης μιλώντας "Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7".

Πηγή: Thebest.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.