Πάτρα: Κρίσιμη αλλά σταθερή η κατάσταση του δύο μηνών βρέφος που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ με κορονοϊό

Πάτρα: Κρίσιμη αλλά σταθερή η κατάσταση του δύο μηνών βρέφος που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ με κορονοϊό
Pixabay

Διασωληνωμένο στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών εξακολουθεί να είναι το μόλις δύο μηνών βρέφος που νοσεί από κορονοϊό.

Σύμφωνα με τους γιατρούς η κατάσταση της υγείας του κρίνεται κρίσιμη αλλά σταθερή.

«Πράγματι είναι μια δύσκολη κατάσταση για έναν μικρό ασθενή και έγινε πολύ μεγάλη προσπάθεια από τον διευθυντή της ΜΕΘ κ. Ηλιάδη, προκειμένου το παιδί να μην φτάσει στο στάδιο της διασωλήνωσης» δήλωσε στο pelop.gr, ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης.

Το παιδί κόλλησε τον ιό από το οικογενειακό του περιβάλλον και αρχικά είχε νοσηλευτεί στην παιδιατρική μονάδα του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ρίου με τους γιατρούς να δίνουν εξιτήριο καθώς ήταν απύρετο για 24 ώρες και δεν είχε κανένα άλλο σύμπτωμα. Έτσι, επέστρεψε στο σπίτι του στο Αγρίνιο όμως δύο 24ωρα αργότερα η κατάσταση του υποτροπίασε. Οι γονείς του το πήγαν ξανά στο νοσοκομείο και ενώ αρχικά μπήκε σε μηχάνημα υψηλής ροής οξυγόνου τελικά κρίθηκε απαραίτητο να διασωληνωθεί προκειμένου να σταθεροποιηθεί η κατάστασή του.

Η επιστημονική ομάδα της ΜΕΘ Παίδων βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τους γονείς του ενώ οι γιατροί σύμφωνα με το Open κάνουν λόγο για μια σπάνια περίπτωση ανατροπής της υγείας.

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter