Πάτρα: Στη ΓΑΔΑ εκτάκτως η αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου μετά το πόρισμα για τη Μαλένα και την Ίριδα

Πάτρα: Στη ΓΑΔΑ εκτάκτως η αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου μετά το πόρισμα  για τη Μαλένα και την Ίριδα

Στη ΓΑΔΑ μετέβη εκτάκτως στις 12 το μεσημέρι η αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου, Δήμητρα μετά και το τελικό πόρισμα που ήρθε στη δημοσιότητα χθες, Δευτέρα για το θάνατο της Μαλένας και της Ίριδας. Η αδερφή της προφυλακισμένης μητέρας αναμένεται να καταθέσει ως μάρτυρας καθώς ήταν παρούσα στο θάνατο της μικρής Ίριδας ενώ ανοικτό είναι και το ενδεχόμενο άσκησης νέων ποινικών διώξεων, σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Το πόρισμα Καρακούκη – Καλoγρηά, μιλάει για ασφυκτικό θάνατο.  Στο 3,5 ετών κοριτσάκι κάποιος έφραξε με το χέρι τη μύτη και το στόμα του και στο 6 μηνών βρέφος, όπου διαπιστώθηκαν κακώσεις στο στόμα ενώ ήταν ακόμη ζωντανή, με ένα πανάκι που βρέθηκε στην κούνια του γεμάτο αίματα.

Για τους αναλυτές της Ασφάλειας, είναι φανερό πλέον το τι έχει συμβεί και μάλιστα, φαίνεται να έχουν φθάσει στο σημείο να εκτιμούν τι ακριβώς γινόταν χρονικά, κάθε φορά που ένα από τα τρία παιδιά του ζεύγους Δασκαλακη – Πισπιρίγκου, έφευγε από τη ζωή.

Εκτός από την αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου και η 33χρονη μητέρα θα κληθεί να δώσει ανωμοτί εξηγήσεις ως ύποπτη αλλά και ο πατέρας των παιδιών, Μάνος Δασκαλάκης.  Στη συνέχεια, το Τμήμα Ανθρωποκτονιών θα ολοκληρώσει τη δικογραφία, που περιέχει τις ιατροδικαστικές εκθέσεις και όλες τις καταθέσεις που έχουν ληφθεί αυτό το διάστημα, και στη συνέχεια θα διαβιβάσει τη δικογραφία στον αρμόδιο Εισαγγελέα. Το κλείσιμο της δικογραφίας και η διαβίβασή της θα γίνει εντός της τρέχουσας εβδομάδας.

Στη συνέχεια, το λόγο έχει ο Εισαγγελέας, που θα αποφασίσει εάν θα ασκηθούν διώξεις για ανθρωποκτονία ή κάποιο άλλο αδίκημα και σε βάρος ποιων προσώπων.

Τα παιδιά πέθαναν από φυσικά αίτια επιμένει η Ρούλα

Την ίδια στιγμή, η Ρούλα Πισπιρίγκου επιμένει μέσα από τη φυλακή πως ο θάνατος της Μαλένας και της Ίριδας προήλθαν από φυσικά αίτια.

Μιλώντας το πρωί της Τρίτης στην εκπομπή του ΣΚΑΙ ο δικηγόρος, στον οποίο ανέθεσε η ανακρίτρια την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου, Κ. Ζάρδας, είπε ότι το πόρισμα πρόκειται να αμφισβητηθεί, ενώ εκτίμησε ότι στο δικαστήριο θα υπάρξει μάχη και μεταξύ των ιατρών και επιστημόνων. Ο δικηγόρος έκανε λόγο για δύο αντιμαχόμενες πλευρές μεταξύ εμπειρογνωμόνων και τεχνικών συμβούλων. Είναι εκείνοι που υποστηρίζουν τον ασφυκτικό θάνατο και εκείνοι που υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να υπήρξε ασφυκτικός θάνατος.

Από το pelop.gr, ρωτήθηκε για το νέο πόρισμα και ο Μάνος Δασκαλάκης, Δημήτρης Καράμπελας, ο οποίος αρκέστηκε να πει: «Προφανώς και θα μιλήσει ο Μάνος Δασκαλάκης. Είναι πρώιμο αυτή τη στιγμή».

Εν τω μεταξύ, με νέες του δηλώσεις στο Mega, ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων ανέφερε: «Είναι σημαντικό να εξηγήσουμε ότι τα ευρήματα που βρήκαν οι πρώτοι συνάδελφοι με τα ευρήματα που ουσιαστικά επανέλεγξαν οι δεύτεροι, είναι ακριβώς τα ίδια. Θα είχαμε πρόβλημα εάν στα ευρήματα είχαμε διαφορετικά στην πρώτη περίπτωση και διαφορετικά στον επανέλεγχο», ανέφερε αρχικά.

«Στη 2η περίπτωση δεν υπάρχει καμία διαφωνία. Είναι ξεκάθαρο ότι η συνάδελφος – για την δεύτερη περίπτωση – με περαιτέρω εμβάθυνση της υπόθεσης, και με τα νέα δεδομένα, φαίνεται ότι συντάσσεται πλήρως με το πόρισμα των Καρακούκη- Καλόγρηα και αυτό είναι σημαντικό, ότι μπορεί σε μία συνήθη διαδικασία να μην είναι ευχάριστο και να μην προσδιορίσεις την αιτία θανάτου και να γράψεις απλά ένα εύρημα, γιατί αυτό έγινε στην δεύτερη περίπτωση, όμως στη συνέχεια που βλέπεις τα νέα δεδομένα αντιλαμβάνεσαι ότι τα νέα αυτά δεδομένα θα πρέπει να τα εξηγήσεις περαιτέρω για να μην παραμείνεις εκεί», συμπλήρωσε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter