Πάτρα: Στον Άρειο Πάγο έφτασε υπόθεση εύρεσης σκουληκιών σε συσκευασμένο ρύζι

Πάτρα: Στον Άρειο Πάγο έφτασε υπόθεση εύρεσης σκουληκιών σε συσκευασμένο ρύζι

Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο είχε προσφύγει, ζητώντας την αναίρεση της καταδικαστικής απόφασης που είχε εκδοθεί σε βάρος της, η υπεύθυνη σούπερ μάρκετ της Πάτρας από το οποίο μια νοικοκυρά είχε αγοράσει στα μέσα Αυγούστου του 2011 συσκευασμένο ρύζι γλασέ καθαρού βάρους 2 κιλών, με ημερομηνία λήξης την 26η Απριλίου του 2012.

Όταν όμως η καταναλώτρια πήγε να βράσει το ρύζι που έληγε μήνες αργότερα η κατσαρόλα της γέμισε …σκουλήκια. Η γυναίκα κατήγγειλε στον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) το περιστατικό προσκομίζοντας και αποδεικτικά στοιχεία καθώς είχε κρατήσει το πιλάφι που της είχε απομείνει από την συσκευασία.

Από τη μακροσκοπική εξέταση διαπιστώθηκε η ύπαρξη ζωντανών προνυμφών εντόμου και το ρύζι κρίθηκε «μη ασφαλές και ακατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση, καθόσον τυχόν κατανάλωση αυτού θα μπορούσε να προκαλέσει κίνδυνο στην υγεία».

Η υπεύθυνη του σούπερ μάρκετ καταδικάστηκε το 2018 από Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πατρών, σε ποινή φυλάκισης 5 μηνών, με τριετή αναστολή και χρηματική ποινή 300 ευρώ, καθώς κρίθηκε ότι από πρόθεση πώλησε και διέθεσε στην κατανάλωση τρόφιμο μη ασφαλές και ακατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση και της επέβαλε.

Η καταδικασθείσα άσκησε αναίρεση στον Άρειο Πάγο, επικαλούμενη ότι η καταδικαστική για εκείνην απόφαση πάσχει από έλλειψη ειδικής και εμπεριστατωμένης αιτιολογία και στερείται νόμιμης βάσης λόγω ανεπαρκούς, ασαφούς και αντιφατικής αιτιολογίας.

Οι αρεοπαγίτες όμως επικύρωσαν την καταδίκη της. Στο μόνο σκέλος που δικαιώθηκε η υπεύθυνη του σούπερ μάρκετ αφορούσε το πρόστιμο που της είχε επιβληθεί καθώς σύμφωνα με την απόφαση τους δεν έπρεπε να της επιβληθεί σωρευτικά και η χρηματική ποινή των 300 ευρώ, καθώς μετά την 8η Αυγούστου 2013, άλλαξε η νομοθεσία και ισχύει ευμενέστερη διάταξη.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter