Πάτρα: Συναγερμός και ανησυχία για τον αμίαντο στην αποθήκη που γκρεμίστηκε

Πάτρα: Συναγερμός και ανησυχία για τον αμίαντο στην αποθήκη που γκρεμίστηκε

Η κατάρρευση της στέγης που είχε σαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο άνθρωποι πιθανώς να έχει κι άλλα “θυματα” αφού ήταν κατασκευασμένη από τον απαγορευμένο πλέον αμίαντο – ένα καρκινογόνο υλικό. Σήμερα, προκειμένου να καλύψουν τα αμιαντοφόρα συντρίμια, συνεργεία του Δήμου θα κάνουν εργασίες και για την προστασία των πολιτών θα μείνουν κλειστές οι γύρω υπηρεσίες.

Με βάση την πληροφόρηση που έχει ο Δήμος Πατρέων από τον ΟΛΠΑ Α.Ε., η Δημοτική Αρχή ενημερώνει τους δημότες, ότι μεταξύ των άλλων ενεργειών, από το Σάββατο 5/8/2017 γίνονται μετρήσεις του αέρα για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις από τον θρυμματισμένο αμίαντο στο σημείο της πτώσης του κτιρίου των πρώην αποθηκών του Ο.Λ.ΠΑ. και των πρώην κρατητηρίων του Λιμενικού και της οδού Όθωνος Αμαλίας.

Η εταιρία την οποία έχει καλέσει ο ΟΛΠΑ Α.Ε. όπως μας πληροφόρησε, είναι πιστοποιημένη από τον «Δημόκριτο» και τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων, θα είναι γνωστά την Τετάρτη 9/8/2017.

Κατά οδηγίες της υπόψη εταιρίας, γίνεται τακτική διαβροχή των θραυσμάτων από τον ανάδοχο του έργου σύμφωνα με την υπογραφείσα με τον Ο.Λ.ΠΑ. Α.Ε. σύμβαση για την κατεδάφιση του κτιρίου, για τη μη διασπορά ινών στο περιβάλλον και επίσης τη  Δευτέρα θα γίνουν εργασίες κάλυψης των θραυσμάτων από υφασμάτινο υλικό για τον ίδιο λόγο, παρά το ότι δεν έχει κριθεί επιβεβλημένο από την υπόψη εταιρία.

Λόγω της παραπάνω εργασίας, οι Δημοτικές μας Υπηρεσίες (ΚΕΠ, Πολεοδομία, Χορευτικά) που στεγάζονται στο πρώην συνεδριακό κέντρο του λιμανιού αναστέλλουν τη λειτουργία τους για τη Δευτέρα 7 Αυγούστου και η εξυπηρέτηση των δημοτών θα γίνεται από τα ΚΕΠ των Δημοτικών Ενοτήτων Μεσσάτιδας, Παραλίας, Βραχνεΐκων, Ρίου και της Πολεοδομίας από την κεντρική Υπηρεσία.

Για τον ίδιο λόγο, δεν θα λειτουργήσει αύριο Δευτέρα 7/8/2017 η γραμμή εξυπηρέτησης των οδηγών από τα παρκινγκ του Νότιου Πάρκου, μέχρι την Αγίου Νικολάου και αντίστροφα.

Πηγή: patrastimes

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter