Πάτρα: Συνεχίζονται οι καταθέσεις των γιατρών του Καραμανδάνειου – «Αν δεν είχαμε σώσει τότε το παιδί, σήμερα δεν θα είχαμε αυτές τις εξελίξεις»

Πάτρα: Συνεχίζονται οι καταθέσεις των γιατρών του Καραμανδάνειου – «Αν δεν είχαμε σώσει τότε το παιδί, σήμερα δεν θα είχαμε αυτές τις εξελίξεις»

Συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς η κύρια ανάκριση για την υπόθεση δολοφονίας της 9χρονης Τζωρτζίνας από την Πάτρα, καθώς σήμερα κατέθεσαν τέσσερις γιατροί από το Καραμανδάνειο νοσοκομείο.

Ο επικεφαλής αναισθησιολόγος του Καραμανδάνειου νοσοκομείου, Ιωάννης Χασαπόπουλος κατέθεσε στην 18η τακτική ανακρίτρια όλα όσα συνέβησαν το απόγευμα της 11ης Απριλίου 2021, οπότε υπέστη την πρώτη αιφνίδια ανακοπή η Τζωρτζίνα, την οποία επανέφεραν στη ζωή μετά από 55 δραματικά λεπτά που διήρκεσε η ανάνηψή της.

«Αν δεν το είχαμε σώσει τότε το παιδί, σήμερα δεν θα είχαμε όλες αυτές τις εξελίξεις. Θα επρόκειτο για έναν ακόμη αιφνίδιο θάνατο», είπε ο μάρτυρας χαρακτηρίζοντας «ορισμό της τραγωδίας» τον θάνατο των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη-Πισπιρίγκου.

«Την ώρα της ανάνηψης δεν κοιτάζουμε ούτε ποιος είναι μπροστά ούτε πίσω. Σημασία για εμάς έχει μόνο η αναζωογόνηση του παιδιού κι όταν καταφέραμε να το επαναφέρουμε τα συναισθήματά μας ήταν συγκλονιστικά», τόνισε σε δηλώσεις του ο Ιωάννης Χασαπόπουλος.

Σχολιάζοντας τη συμπεριφορά της μάνας και του πατέρα ο Ι. Χασαπόπουλος σημείωσε μόνο ότι ο Μάνος Δασκαλάκης ήταν ψύχραιμος και η Ρούλα Πισπιρίγκου αμίλητη.

Στο πλαίσιο της κύριας ανάκρισης, κατέθεσαν ακόμη δύο παιδίατροι και ένας παιδονευρολόγος της επιστημονικής του ομάδας.

Συγκεκριμένα ο παιδονευρολόγος κατέθεσε ότι το παιδί εισήχθη στο νοσοκομείο για πιθανόν επιληπτικό επεισόδιο χωρίς παθολογικό εύρημα. «Είδα τη μητέρα ανήσυχη ενώ ο πατέρας δεν βρισκόταν εκεί. Όταν είδαμε το παιδί να υποτροπιάζει, μείναμε όλοι άφωνοι» είπε χαρακτηριστικά.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter